Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Amarone, Ripasso & Apassimento - Trälåda + Korkskruv

TedeschiAmarone, Ripasso & Apassimento - Trälåda + Korkskruv

Italien, Valpolicella, 750 ml, 15%

De flesta har nog hört talas om amarone, ripasso och apassimento. Alla är dock kanske inte lika bekanta vad det är som håller dessa tre vinstilar samman - den torkade druvan. Vi har därför tillsammans med den klassiska Valpolcella-familjen Tedeschi vars historia i området dateras 400 år tillbaka oc···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Marne 180 Amarone della Valpolicella 2019

Mycket kraftfullt, koncentrerad och elegant doft där fruktiga toner av bigarråer, plommon och sviskon samsas med välintegrerade kryddiga nyanser av, kryddor, choklad, örter och russin. Smaken är fyllig men balanserad med en pigg syra och en lång eftersmak.

 

Detta vin hette förr enbart "Amarone della Valpolicella" men fr.o.m. årgång 2015 har den även fått tilläggsnamnet "Marne 180" som en hyllning till den märgel-rika jordmånen och den 180-gradiga solexponeringen. Tedeschi tillhör en av de klassiska familjerna med sin 400 år långa historia i området. 

 

Druvorna till detta vin består av 35% corvina, 35% corvinone, 20% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara, och dindarella, som plockats i området kring Mezzane och Tregagno. Druvorna kommer från olika vingårdslägen som alla valts ut för att bidra med sin egen unika karaktär. Druvorna som skördats fick ligga i 4 månader i kontrollerade tork-rum där vätskan i druvorna dunstade och lämnade kvar små, koncentrerade, russinliknande druvor som därefter kunde pressas. Efter alkoholjäsningen lagrades vinet i 3 år på slavonisk ek och därefter i ytterligare 6 månader på flaska innan det släptes på marknaden.

 

En klassisk amarone som avnjuts väl till rött kött och vällagrade ostar. 

 

 

 

Capitel San Rocco Ripasso 2019 (1 flaska)

Koncentrerad och bärig doft av svarta körsbär, björnbär och skogshallon som kompletteras med nyanser av färska örter, tobak och kryddor.

Smaken bjuder på i en fyllig upplevelse som tillsammans med en fräsch syra och välintegrerade tanniner skapar ett välbalanserat vin som du gärna kan lagra i några år.

 

Druvorna till Tedeschis ripasso kommer från kullarna kring Maraine i hjärtat av Valpoliciella. Att vinet är gjort enligt ripasso-metoden innebär att man har tagit pressresterna av de torka druvorna som användes vid tillverkning av Amarone och Recioto. Dessa har man tilsatt i ett valpoliciella-vin för att sedan detta få återjäsa vilket resulterar i ett vin med en bra balans mellan kraft och fräschör. 

 

Denna ripasso är en blend av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Vinet lagrades i slavonisk ek i sex månader innan buteljering.

 

Ett kraftfullt vin som passar bra till kraftfullare rätter med mycket smak.

 

 

 

Corasco 2019 (1 flaska)

Intensiv och elegant doft med toner av mogen frukt (vinbär, svarta körsbär) och nyanser av vanilj, tobak och fat.

Smaken är fyllig med en pigg syra och en bra tanninstuktur där eftersmaken bekräftar tonerna i doften. Ett komplext och elegant vin.

 

Detta vin är gjort av druvor utvalda från de venetianska territorierna: Corvina (70%) som odlas på Morines kullar i hjärtat av Valpolicella, raboso (5%) odlad i Oderzo (Treviso) och refosco (25) odlad i Aquileia.

 

Framställt enligt veronesiska tradition - russintorkning av druvorna där druvorna placeras i lådor i cirka en månad där de förlorar cirka 8-10% av sin vikt. Denna vattenförlust berikar naturligt druvornas sockerinnehåll, deras torra extrakt och färgen på vinet. Det resulterar i ett vin som har välstrukturerade tanniner som balanseras med alkoholen som ger det dess rundhet. Den livliga syran ger vinet fräschör och tar fram de fruktiga aromerna.

Drickes
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du