Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Le Vigne di Eli Etna Rosso 2016

Vad tyckte du?

Le Vigne di Eli Etna Rosso 2016

Italien, Sicilia, 750 ml, 14%

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet. Sedan 2002 äger han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien och 2006 köpte han några gamla vingårdar och startade Le Vinge di Eli - som en hyllning till sin dotter. Det här är klassisk Etna rosso gjord på 98% ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Årgång

2016

Druvor

Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio

Smaknotering

Ljusröd färg. Intensiv, floral doft med inslag av röda bär, hallon och tranbär, samt mineral. Medels fylligt, smakrikt och balanserat vin med en pigg syra och en lång härligt mineralisk eftersmak. 

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "Gorgeous aromas of strawberries, lavender and assorted flowers follow through to a full body"

Gorgeous aromas of strawberries, lavender and assorted flowers follow through to a full body, with silky and polished tannins and a long and flavorful finish. Intensely mineral and focused. Drink or hold.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet. Sedan 2002 äger han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien och 2006 köpte han några gamla vingårdar och startade Le Vinge di Eli - som en hyllning till sin dotter. Det här är klassisk Etna rosso gjord på 98% Nerello Mascalese och 2% Nerello Cappuccio. Druvorna skördas under de tio första dagarna i oktober. Fermentering och maceration sker under 10-15 dagar för att därefter tappas på franska ekfat, där den malolaktiska jäsningen sker. Efter 18 månaders lagring på franska ekfat samt en månad på ståltank tappas vinet ofiltrerat på flaska.

Producenten

Marco di Grazia var med och startade revolutionen i Piemonte och Barolo på 1980-talet (se filmen Barolo Boys!) och 2002 köpte han hyllade Tenuta delle Terre Nere på Sicilien. Fyra år senare skapade han Le Vigne di Eli när han kom över några riktigt gamla vingårdslägen på Etna. Namnet och vineriet är en hyllning till hans dotter (Elena) och en del av egendomens avkastning går till ett barnsjukhus. Totalt har man 4,5 hektar som är planterade med nerello mascalese, nerello capuccio och carricante på de östra och norra sluttningarna (tror jag) av Etna. Egendomen är inte “naturlig” men odlar vinerna ekologiskt. Produktion: 20 000 buteljer.