Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Costa di Bussia – Tenuta Arnulfo LaBaDo - 3 Classics from Piemonte in Wooden Case
Våra kunder tycker

Costa di Bussia – Tenuta ArnulfoLaBaDo - 3 Classics from Piemonte in Wooden Case

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

Costa di Bussia – Tenuta Arnulfo har en lång historia och ägs idag av bröderna Paolo och Guido Sartirano som levererar Costa di Bussia, viner av världsklass från Barolo.   Vi har tagit fram en låda för alla som älskar Langhe och Piemonte som innehållande tre viner gjorde på regionens klassiska dru ···

Låda (6 st)

1 134 kr

Smaknotering

Dolcetto d´Alba 2021, 13% (2 flaskor)

Dolcetto är en druvsort som odlas främst i norra Italien och då i regionen Piemonte. Dolcetto betyder ”den lilla söta” på italienska och refererar till hur vinerna gjorda på denna druvsort smakade förr. Ofta var de generösa, mjuka och lättdruckna vilket stod i tvär konstrast till Nebbiolo och Barbera som också hittas i Piemonte. På senare tid har Dolcetto-druvan fått upprättelse och idag produceras seriösa viner men fortfarande med bra fruktighet och generositet. Smaken drar oftast mot körsbär och örter.

 

Barbera d´Alba Superiore 2020, 14,5% (2 flaskor)

Druvsorten Barbera ger till skillnad från Dolcetto en mer nyansrik karaktär med bra struktur och frisk syra. Strävheten är normalt låg men detta har vinmakare lärt sig justera med ekfatslagring vilket ger vinerna ännu mer karaktär. Denna Barbera kommer från området Alba vilket också är världskänt för den vita Alba-tryffeln. Smaken är frisk och fruktig med inslag av körsbär, vinbär, fat och kryddor. Går bra att dricka nu eller lagra 2-3 år.

 

Langhe Nebbiolo 2019, 14% (2 flaskor)

Det är druvsorten Nebbiolo som ingår i de kända Barolo och Barbaresco-vinerna. Odlas druvsorten utanför dessa små områden får vinet som oftast heta ”Langhe Nebbiolo”. Till skillnad från Barbera och Dolcetto erbjuder Nebbiolo en markerad tanninsstruktur. Karaktären drar körsbär, rosor, nypon, ekfat och svart te och färgen i Nebbiolo-vinerna brukar vara mycket ljusare jämfört med t ex Barbera. Nebbiolo-viner klarar oftast lagring mellan 5-10 år tack vare tanninsstrukturen och den friska syran.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Costa di Bussia – Tenuta Arnulfo har en lång historia och ägs idag av bröderna Paolo och Guido Sartirano som levererar Costa di Bussia, viner av världsklass från Barolo.

 

Vi har tagit fram en låda för alla som älskar Langhe och Piemonte som innehållande tre viner gjorde på regionens klassiska druvor.

Det är en Dolcetto (2 flaskor) som ger mycket friska lättdruckna viner som passar perfekt till vardags och pasta och pizza, en Barbera (2 flaskor) som levererar lite djupare viner med generös fruktighet vilket gifter sig perfekt med den smakrikare italienska maten och slutligen den lite tuffare Nebbiolo (2 flaskor), regionens stolthet, som ger kraftfulla viner fulla med körsbärsfrukt, doft och smak av rosor och som har ett rejält bett i syrorna.

Levereras i snygg trälåda.

Producenten

Allt började 1760, när den första delen av Bertoronis bondgård byggdes, omgiven av skogar och vingårdar i ett landskap som liknar dagens. 1873 skedde en avgörande förändring, när den unga Luigi Arnulfo fick ett brev från sin kusin Zabaldano, som föreslog honom att köpa denna egendom. Endast 22 år gammal gav Arnulfo upp sin karriär som apotekare och blev istället vinmakare i hjärtat av Barolo.


Luigi Arnulfo var en pionjär och redan 1890 lyckades han exportera sina viner till andra sidan jordklotet, närmare bestämt Kalifornien. 1928 gick Luigi bort och tyvärr förföll egendomen han byggt upp. 1988 kom vändpunkten när bröderna Paolo och Guido Sartirano köpte egendomen med drömmen om att återskapa dess forna glans. Man rustade upp källaren och vingårdarna och egendomen fick namnet Costa di Bussia – Tenuta Luigi Arnulfo. Idag levererar Costa di Bussia viner av världsklass!

https://www.costadibussia.com/?lang=en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du