Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Barone Ricasoli Granello 2018

Barone RicasoliGranello 2018

Italien, Chianti Classico, 500 ml, 11%

Druvorna skördas vid full mognad och får sedan torka och koncentreras på ett svalt loft under 20 dagar. Tekniken kallas passito. Därefter pressas de och musten jäses i ståltankar under 25-30 dagar vid låga 12 grader för att lyfta fram den fina fruktigheten. Vinet mognar sedan i tankarna under ett pa ···

Styckvis

199 kr

/flaskaOrd. pris 239 kr
Låda (6 st)

1 194 kr

Ord. pris 1 434 kr
Årgång

2018

Smaknotering

Doften är stor, väldigt ren och intensiv med läckra toner av söta tropiska frukter och med en fin känsla av torkade aprikoser och med en elegant blommig nyans. Tack vare torkningen av druvorna har vinet fått en fyllig och påfallande söt smak med samma intensiva fruktighet som i doften och med en frisk syra som skapar en utsökt balans i den långa och generösa smaken.

Drickes
2022-2040
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
500 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC
Sockerhalt
197 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna skördas vid full mognad och får sedan torka och koncentreras på ett svalt loft under 20 dagar. Tekniken kallas passito. Därefter pressas de och musten jäses i ståltankar under 25-30 dagar vid låga 12 grader för att lyfta fram den fina fruktigheten. Vinet mognar sedan i tankarna under ett par månader.

Producenten

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Barone Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart.

 

Allt började med att familjen Ricasoli köpte Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Barone Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget.

 

Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingård i främst Chianti och Chianti Classico har man ett brett utbud av både klassiska och mer innovativa viner.

Sedan 1995 har firman varit en av de drivande krafterna bakom forskningen om kloner av druvan Sangiovese och 2010 var förta årgången man producerade sina toppviner från de nya klonerna.

Vinhuset drivs fortsatt vidare av Francesco Ricasoli och vinmakaren Carlo Ferini ser till att arvet och den storslagna kvaliteten på vinerna lever vidare.

https://ricasoli.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du