Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Arnoux-Lachaux Vosne Romanée 2012

Vad tyckte du?

Domaine Arnoux-Lachaux Vosne Romanée 2012

Frankrike, Vosne-Romanée, 750 ml, 13,5%

Årgång 2012 bjöd på svåra förhållanden i Côte de Nuits men slutreslutatet blev en årgång med hög rating och viner som förmodligen kommer att mogna tidigt. Det här vinet görs på druvor från flera olika vingårdar i Vonse-Romanée - alla med östlig exponering och en jordmån som består av lera, kalksten ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Vinet har en fin granatröd färg med lite lila inslag, en härlig bouquet av blommor, mogen frukt med inslag av hallon, körsbär och svarta vinbär. Smaken är mjuk och elegant med en fin komplexitet som kommer att utvecklas väl under lagring.

Drickes
2016-2027
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

WineSpectator
92 p "Balanced, with the dense tannins lending an impression of power and plushness"

"An opulent style, with black cherry, black currant, violet and spice aromas and flavors. Balanced, with the dense tannins lending an impression of power and plushness. Reveals a pleasant mineral underpinning. Best from 2017 through 2030." -BS

Tim Atkin
90 p

Burghound
88 –91 p "Plenty of Vosne spice and floral notes with plum and dark currant"

"This is more deeply pitched as it combines plenty of Vosne spice and floral notes with plum and dark currant scents. The energetic middle weight flavors possess a beguiling texture as the supporting tannins are well-integrated and notably ripe plus the dusty and mouth coating finish is well-balanced and solidly persistent."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

vilt och fågel, nötkött- och lammrätter. kraftiga fiskrätter.

Vinet

Årgång 2012 bjöd på svåra förhållanden i Côte de Nuits men slutreslutatet blev en årgång med hög rating och viner som förmodligen kommer att mogna tidigt. Det här vinet görs på druvor från flera olika vingårdar i Vonse-Romanée - alla med östlig exponering och en jordmån som består av lera, kalksten och märgel. Stockarna har en genomsnittlig ålder av 50 år. I vingården är man influerade av både ekologiska och biodynamiska metoder och praktiker. Alla druvora avstjälkas och läggs i tankar utan att krossas. Därefter följer kallmacerering (från allt mellan tre dagar till en vecka beroende på årgång) innan jäsningen. Malolaktisk jäsning och lagring sker på ekfat (30 procent ny ek).

Producenten

Domaine Arnoux-Lachaux hette tidigare Domaine Arnoux och har anor till mitten av 1800-talet. Idag drivs av Florence Arnoux-Lachaux och Pascal Lachaux som har 14,5 hektar vinmark till förfogande i några av Côte de Nuits bästa lägen. Vingårdarna ligger i byar som som Vosne-Romanëe, Vougeot, Nuits-Saint-Georges, och Chambolle-Musigny och man gör inte mindre än fyra grand cru viner från Clos de Vougeot, Echézaux, Latricières-Chambertin och Romainée Saint Vivant. 

Vinframställningen är på en gång modern och traditionell men också minimalistiskt.I källaren jobbar man klassiskt med ofta flera veckors maceration och lagring på ek (30-100 procent nya fat beroende på vingård och årgång). I vingården jobbar man efter "lutte raisonée" - det vill säga att man försöker avstå från bekämpningsmedel så långt det bara är möjligt och man är influerad av både ekologiska och biodynamiska praktiker. 

Idag har paret Arnoux-Lachaux också hjälp av sonen Charles som också är utbildad önolog.