Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Prieure Roch Clos de Vougeot  2018

Domaine Prieure Roch Clos de Vougeot 2018

Frankrike, Vosne-Romanée, 750 ml, 13%

Under medeltiden utförde munkarna i Cîteaux storverk på denna "Clos" som är omgiven av låga kallmurar. Det tog dem över två århundraden att bygga vingården som vi känner det idag. Gränsdragningen mellan gårdarna definierades på 1300-talet och gränsmurarna byggdes på 1400-talet. 82 ägare delar för nä ···

Styckvis

6 600:-

/flaskaOrd. pris 7 595:-
Låda (6 st)

6 600:-

/flaska, totalt 39 600:- Ord. pris 45 570:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2018

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Storslagen, komplex, fruktig och blommig doft med aromer av svarta vinbär, hallon, rosor och violer samt subtila inslag av fat. Smaken är koncentrerad med det fruktiga och florala inslagen som doften vvisade upp och balanseras upp av en bra syra och kraftfulla tanniner.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Under medeltiden utförde munkarna i Cîteaux storverk på denna "Clos" som är omgiven av låga kallmurar. Det tog dem över två århundraden att bygga vingården som vi känner det idag. Gränsdragningen mellan gårdarna definierades på 1300-talet och gränsmurarna byggdes på 1400-talet. 82 ägare delar för närvarande på de 50 hektar som denna ikoniska apelation. Domaine Prieure Roch äger vinrankor i denna vingård med en snittålder på 45 till 85 år gammal som planterats i tre faser, 1929, 1949 och 1969. Årlig produktion är cirka 2400 flaskor.

Producenten

Domaine Prieure Roch bildades 1988 av Henry-Frédéric Roch. Henry är son till Pauline Roch - äldre syster till Lalou Bize-Leroy - och Henry är också medregissör för Domaine de la Romanée-Conti. Ursprunget till Domaine Prieure Roch kan spåras tillbaka till 1966 när Mlle Marey-Monge hyrde ut sin familjs vinrankor i Romanée Saint-Vivant till Domaine de la Romanée-Conti – en klausul som gav ”första ching" om Marey-Monge egendom kom ut till försäljning utnyttjades 1988 när hennes arvingar familjen Neyroud äntligen sålde till Domaine de la Romanée-Conti. Detta köp krävde pengar som var större än domänreserverna, så finansieringen innebar att man sålde sina vinrankor i Echézeaux och ett mindre antal i Grands Echézeaux, men behöll odlingsrätten i bägge marker på ett förnybart 30-årigt hyresavtal. Domänen Romanée-Conti ägde också flera vinrankor runt Vosne. Henry Roch bestämde att han skulle köpa dessa vingårdslägen till sig själv.

Henry befann sig i en ovanlig position 1988 - han ägde nu vinstockar men hade först inga lokaler förutom en liten cabotte (litet stenhus i vingården) i Vosne (Cape Canaveral!) - och för det andra hade han inga kunder. Han visste heller inte vad han skulle kalla sin domänen? En dag såg Henry en trälåda med Bordeauxvin med namnet Château Prieuré-Lychine och såldes blev det Prieure Roch.

Han fortsatta att förvärva små vingårdslägen, vissa köpte han och and arrenderade han. Lokaler hittades i Nuits där ett tidigare garage byggdes om. På senare tid har man skaffat ytterligare lokaler i Prémeaux - ytterligare fatkällare och en fantastisk matsal för teamet. 

http://domaine-prieure-roch.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du