Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Lucien Boillot Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Cherbaudes 2017

Domaine Lucien BoillotGevrey-Chambertin 1er Cru Les Cherbaudes 2017

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

Från ett av Gevrey-Chambertins kända fält, en mycket komplex 1. Cru, där Pierre Boillot bara har 0,40 ha. marken gränsar till Grand Cru-marken Chapelle-Chambertin. Gevrey-Chambertin-appellen producerar några av de mest kraftfulla vinerna i Côte-de-Nuits, och denna 1. Cru har ett perfekt läge. Druvor···

Styckvis

1 095 kr

/flaska
Låda (6 st)

6 570 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Så fin Gevrey-Chambertin med en begynnande mognad. Ren, solmogen frukt, balanserad syra och tydliga men mjuka tanniner. Total harmoni i en traditionell stil. Kommer inte göra någon Gevrey-Chambertin-älskare besviken.

Drickes
2022-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjen Boillot från Volnay, har gjort vin i sex generationer i Bourgogne. Egendomen ligger i Gevrey-Chambertin. Pierre Boillot, son till Lucien, driver och producerar 15 olika etiketter från Côte de Nuit och Côte de Beaune. Allt från druvor som man själva äger (förutom några rader i Gevrey-Chambertin som man hyr). Domaine Lucien Boillot kännetecknas av en stor mångfald av olika terroir och vinerna har sin högst egna karaktär.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du