Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Baumard Savennieres Trie Speciale 2010

Vad tyckte du?

Domaine des Baumard Savennieres Trie Speciale 2010

Frankrike, Savennières, 750 ml, 13,5%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2010

Drickes
2019-2035
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Domain des Baumard tillhör stjärnorna i Loire och ligger 20 kilometer från Angers i Roche sur Loire. Här gör man viner från klassiska distrikt som Savennières, Côteaux du Layon och Quarts de Chaume - och alltid med druvsorten chenin blanc i fokus.

Sedan 1987 är det Florent Baumard som leder egendomen. Han är upplärd sav en av Frankrikes mest erkända vinmakare - Jean Jacques Vincent från Chateau Fuissé. Alla viner görs i princip från samma klasar och man skördar druva för druva allt eftersom de mognar - från fräscha ”gröna” druvor till sent skördade ihopskrumpnade druvor som angripits av ädelröta. 

Bland vinerna hittar vi bland annat den fantastiska Clos du Papillon från Savennières som görs på ekologisk frukt och har en otrolig lagringspotential men också en söt Quarts de Chaume i världsklass. Domaine Baumard gör också ett rött vin kallat Clos de la Folie som görs på en blandning av cabernet franc och cabernet sauvignon.