Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Brosses Sancerre Blanc Confidence 2017

Vad tyckte du?

Domaine des Brosses Sancerre Blanc Confidence 2017

Frankrike, Sancerre, 750 ml, 13%

Det är på Domaine des Brosses vi hittar Nicolas Girard, den ena av de två bröderna Girard som driver egendomen Alain Girard i Sancerre. 2007 tog bröderna över från pappa Alain och 2012 delade de på sig. Anthony grundade La Clef du Recit och Nicolas producerar vidare sina viner under Domaine des Bros ···

Styckvis

299:-

/flaska
Låda (6 st)

299:-

/flaska, totalt 1 794:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2017

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Stor och elegant doft av citrusskal, vita blommor, svarta vinbärsblad och päron med komplexitet från fatlagringen. Smaken är torr och har en lätt fyllighet som harmoniserar väl med de fruktiga tonerna av stenfrukt, citrus, svarta vinbär och krusbär, fläder tillsammans med de finstämda nyanserna av flinta och fat som ligger kvar i eftersmaken. Här finns en lite fet komplexitet som är ovanlig i Sancerre. 

Drickes
2020-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
92 p "Stram rikedom och ett elegant vin."

På Domaine des Brosses är det Anthony Girards bror Nicolas som basar och har så gjort sedan bröderna delade på sig 2012. Denna ekfatslagrade sauvignon blanc har i nosspelet en viss Sauternesvind med lätt nötig honungssötma, snyggt placerad sådan. I gom mer ursprungssyrligt kryddigt Sancerredrag med frisk, syrlig citrusfrukt och limevegetalt instick i ett mineraliskt fylligt grepp. Stram rikedom och ett elegant vin.

WineEnthusiast
91 p "Oak aging has softened this ripe wine and given it richness."

Oak aging has softened this ripe wine and given it richness. Acidity and a mineral texture are coming together with ripe white fruits to offer a concentrated wine with a tangy aftertaste.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar utmärkt som aperitif, till rätter av fisk och skaldjur samt till getost och vegetariska rätter.

Vinet

Det är på Domaine des Brosses vi hittar Nicolas Girard, den ena av de två bröderna Girard som driver egendomen Alain Girard i Sancerre. 2007 tog bröderna över från pappa Alain och 2012 delade de på sig. Anthony grundade La Clef du Recit och Nicolas producerar vidare sina viner under Domaine des Brosses. Det här är är Nicolas ekfatslagrade Sancerre som går under namnet Confidence. Lagringen har gett en extra rondör och komplexitet åt vinet som är fullt av frisk och briljant sauvignon blanc men det har också ett extra lager en en lite oljigt mogen smak av citrusfrukter. Läckert. 

Producenten

Domaine des Brosses har har anor tillbaka ända från 1875. 1973 togs köpte Alain Girard egendomen och genomförde då även ett antal moderniseringar och förbättringar på något förlegade anläggningen. 2007 lämnades ägandeskapet över vingården till sina söner Anthony och Nicolas.

2012 delade bröderna upp ägandeskapet och Anthony grundade La Clef du Recit och Nicolas producerar vidare sina viner under Domaine des Brosses.

Egendomen består av elva hektar vingårdar, nio med sauvignon blanc och två med pinot noir. Fälten finns utplacerade runt staden Veaugues. Majoriteten av dem är sydsluttningar och med bra dränering tack vare att jordmånen består av vit kalksten med ett högt lerainnehåll dvs. perfekt för odling av aromatisk sauvignon blanc med mineralitet och pigg syra. Företaget producerar idag cirka 70 000 flaskor per år.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du