Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Miquettes Madloba 2015

Domaine des MiquettesMadloba 2015

Ekologisk

Frankrike, Saint-Joseph, 750 ml, 13%

Vi har haft Domaine des Miquettes viner i våra blandlådor från Dryckesbutiken tidigare. Men nu för första gången har vi ett vin från Paul Estève och Chrystelle Varielle som vi säljer på lösflaska. Och det är inte vilket vi som helst - utan en amforajäst och amforalagrad Saint Joseph som både doftar ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Syrah

Smaknotering

Stor komplex och blommig doft av violer, kryddor, mörka bär, svartpeppar, charkuterier och salmiak. Medelfyllig otroligt fräsch och elegant smak av mörka bär, viol, kryddor, svartpeppar, charkuterier och salmiak. Lång elegant eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vi har haft Domaine des Miquettes viner i våra blandlådor från Dryckesbutiken tidigare. Men nu för första gången har vi ett vin från Paul Estève och Chrystelle Varielle som vi säljer på lösflaska. Och det är inte vilket vi som helst - utan en amforajäst och amforalagrad Saint Joseph som både doftar och smakar som en äng av violer. Vingården Madloba planterades av paret 2004 med en gammal Syrah-klon (selection massale). Namnet Madloba kommer från ordet "tack" på georgiska och vinet är en hyllning till Georgien och georgiska viner men anspelar ockskå på ett speciellt besök i landet. Enligt historien (som är avbildad på etiketten) så var det vid ett besök och en stor fest hos John Wurdeman på Phesants Tear i Georgien som Paul klättrade in i en Qvevri och vägrade lämna landet när det var dags att åka hem. Och han lär inte ha kravlat ur förrän han med skerhet missat planet. Vinet är gjort på lågavkastande syrahdruvor (20 hl/ha) som växer på granit och schist på 250 meters höjd som vetter mot Crozes-Hermitage. Vinet har fått 6 månaders jäsning på amforro och efter en lättare pressning har den lagrats ytterligare 6 månader på amforor.

Producenten

Efter att ha jobbat i flera år hos en mängd olika inte-så-kända vinrproducenter i Rhône bestämde sig Paul Estève och Chrystelle Varielle att starta en egen Domaine - Domaine des Miquettes 2003 i Saint Joseph i Norra Rhône. Egenomen ligger i byn Cheminas i södra delen av distriktet och förutom att göra vin så har paret en liten bondgård med grisar, hönor, duvor och lite fruktodling. De har 3,5 hektar vinodlingar som inte täcker deras behov utan de köper även in druvor från andra odlare. De har nyligen köpt en ny vinkällare i grannbyn Secheras där de ocså jobbar för att öppna en vinbar.

I vingården har Paul och Chrystelle jobbat ekologiskt sedan starten och det tunga arbetet görs med hjälp av häst. Alla viner görs så naturligt som möjligt och de har experimenterat med amforor sedan 2008 och sedan 2011 så görs så gott som alla viner i amforor. Bästa vingården, Madloba, planterades 2004 med en gammal syrahklon (selection massale) och den branta terrasserade sluttningen ger verkligen en annan typ av syrah än övriga jordplättar. 2005 planterade de 0,5 hektar syrah i Ardeche och de senaste experimenten involverar en del georgiska druvsorter som de planterat i närheten av deras hus. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du