Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Upptäck Ventoux och Château Pesquié
Våra kunder tycker

Chateau PesquieUpptäck Ventoux och Château Pesquié

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Lär känna Ventoux och Chateau Pesquie som är en av de bästa producenterna i Ventoux som ligger i södra Rhône nära Châteauneuf-du-Pape. Det här är en liten lyxigare introlåda med 6 olika viner. Här hittar du två flaskor av favoriten Les Terrasses (rött och vitt), två flaskor av prisvärda Edition 1912 ···

Låda (6 st)

900 kr

Ord. pris 1 050 kr
Smaknotering

Edition 1912M Blanc 2020, 13,5%

Blandning av vita druvsorter (40% clairette, 40% grenache blanc, 10% viognier, 10% roussanne) som används för seriens vita vin är typiska för Ventouxs odlingsområde och ger ett vin med en fantastiska spänning och läckra aromer av vita blommor och ljusa frukter.

Doften visar upp friska toner av citrus med lime som i smaken kompletteras med exotiska frukter såsom llitchee, vit persika och drakfrukt. Lång och syrlig efdtersmak.

 

 

Edition 1912M Rouge 2020, 13,0%

Vinet består av 70% grenache och 30% syrah med små spår av cinsault och carignan. Druvorna avstjälkas och jäses i 15 dagar på rostfria ståltankar och betong. Vinet lagras inte på ekfat för att vidare behålla den fruktiga fräschören. Vinet är gott att njuta som det är eller till rustik mat såsom pizza, grillat, charkuterier, och rätter med fågel.

 

 

Terrasses Blanc 2020, 12,5%

Fruktdriven och blommig doft med toner av persika, aprikos, vita blommor, färska örter, mandarin och lite krita. Fyllig och fruktig i munnen, med en fräsch eftersmak.

 

 

Terrasses Rouge 2020, 13,0%

För det röda vinet så är druvorna grenache (60%) och syrah (40%), vilka  i Ventoux-terroiren ger uttryck för fruktighet och finess.

Efter att druvorna har skördats så avstjälkas klasarna och druvorna krossas. För att få optimal färg och arom genomförs en femton dagars skalmaceration vilket traditionsenligt följs av en lång vila. Därefter klarnas vinet naturligt genom en serie dekanteringar vid utvalda tidpunkter. På så vis undvikar man filtrering så att maximalt av vinets aromer bibehålls.

Kryddig, koncentrerad doft av mörka och röda bär med nyanser av svartpeppar och stjärnanis.

Smaken är tydligt fruktdriven med toner av körsbär, svarta vinbär och skogshallon men kryddiga inslag av tobak, provencalska örter och salmiak.

 

 

Quintessence Rouge 2019, 15,0 %

Fylligt vin med en tät och komplex frukt som vittnar om att frukten kommer från gamla stockar. Här finns lager på lager av mörk frukt såsom svarta vinbär, körsbär, viol och lakrits med ett moget utspel. Bra balans mellan frukt, fat och syra. Lång fruktdriven eftersmak med både kraft och elegans.

 

 

Quintessence Blanc 2020, 13,0%

Quintessence Blanc är Chateau Pesquies främsta vita cuvée och tillverkas i mycket små kvantiteter (4000-5000 flaskor/år) och är ett vin i med ett fräscht och elegant uttryck av roussane.

Familjen Chaudiere vill med detta vin visa att Ventoux-kalkstenarna också är en fantastisk terroir för vita viner. Vingårdarna med fattig kalkstensjord ligger belägna på en sluttning med en västlig exponering, på cirka 300 meters höjd.

Komplex doft med aromer av exotiska frukter (ananas), vita blommor och kryddor (safran, curry)

Smaken är rik, fyllig, rund och balanserad på samma gång. Den stora kroppen med sin tydliga fruktighet balanseras upp av en lika stor syrlighet där den aromatiska intensiteten avslutas med en snygg nyans av sälta.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Sockerhalt
3 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Lär känna Ventoux och Chateau Pesquie som är en av de bästa producenterna i Ventoux som ligger i södra Rhône nära Châteauneuf-du-Pape. Det här är en liten lyxigare introlåda med 6 olika viner. Här hittar du två flaskor av favoriten Les Terrasses (rött och vitt), två flaskor av prisvärda Edition 1912 (rött och vitt) och så slutligen två flaskor av prestigevinet Quintessence (rött och vitt). Alla vinerna tillhör våra mest omtyckta någonsin och visar upp den imponerande bredd som Pesquié erbjuder. Vinerna kommer direkt från egendomens källare. Och det är viner som hyllas av världens ledande vinkritiker. 

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du