Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Martin Texier Petite Nature Petnat Act 2020

Martin TexierPetite Nature Petnat Act 2020

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 12%

Äntligen - nu har vi fått in Martin Texiers härliga - Petite Natur ACT - i butiken. Martin är son till Eric Texier som är en av de riktiga naturvinspionjärna i Rhône. I just det här vinet samsas 50% rosa & vit chasselas och 50% muscat du hambourg som vuxit på blandade jordar av argilo calcaire, kvar ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Fruktig och frisk doft med inslag av gul frukt, blommor, örter och kryddor. Smaken är ung och frisk med toner av gul frukt, äpplen, örter och vitpeppar. Naturvin från Dryckesbutiken.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen - nu har vi fått in Martin Texiers härliga - Petite Natur ACT - i butiken. Martin är son till Eric Texier som är en av de riktiga naturvinspionjärna i Rhône. I just det här vinet samsas 50% rosa & vit chasselas och 50% muscat du hambourg som vuxit på blandade jordar av argilo calcaire, kvarts och gnejs ovanpå granit. Stockarna planterades 2002 och skördeuttaget är låga 30 hl/ha. Druvorna pressades direkt och jäste samt lagrades rostfria tankar. Buteljerat i slutet av november 2019, med lite socker kvar för kontinuerlig jäsning och fina bubblor.

Dryckesbutikens ACT-etikett: Viner som uppmuntrar till förändring!

 

Alla människor förtjänar att bli behandlade lika och med samma grundläggande skydd för mänskliga rättigheter.

Tyvärr är det inte så det ser ut idag och den utbredda segregeringen samt de starkt befästa diskriminerande strukturerna i vårt samhälle är ett faktum vi anser är ett allvarligt problem. 

Vi strävar efter att göra en förändring genom att öka medvetenheten och genom att belysa denna dåligt fördelade maktbalans. 

 

Vi vill se en ständigt växande tolerans, kunskap, kärlek och medkänsla och har av den anledningen skapat ACT-vinerna, där 2% av försäljningen går till att ekonomiskt stötta organisationer som jobbar för mänskliga rättigheter. 

 

 

Du kan läsa mer på vår hemsida under ACT-fliken.

www.dryckesbutiken.se/act/

 

Njut av vinerna, sprid glädje och uppmuntra positiva aktioner!

Producenten

Martin Texier, son till vinproducenten Eric Texier, har många järn i elden. Förutom att ha pluggat ekonomi, varit DJ i New York och att vara en hejare på att spela gitarr så gör han sedan 2014 vin under eget namn, men har självklart lärt sig av sin far sedan barnsben. Efter att ha gjort världen rotade Martin sig tillslut i Ouveze dalen i norra Rhône. Jordmånen här beståer av lera, kalksten, schist, gnejs och granitjordar, vilket gör det lämpligt för odling av både Grenache, Syrah och ett gäng olika vita druvsorter. Martin strävar efter att utveckla vingårdarna i dalen genom att återplantera traditionella sorter och underhålla gamla, naturliga vinframställningsmetoder. Idag har han fem hektar i Saint-Julien-en Saint-Alban området.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du