Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau dEsclans Whispering Angel Rose 2016

Vad tyckte du?

Chateau dEsclans Whispering Angel Rose 2016

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Frukten till Whispering Angel kommer från vinstockar som växer runt La Motte i Provence med en ålder mellan 5-30 år vilket ger mycket koncentrerad frukt. Druvorna - grenache, rolle (vermentino), och cinsault handplockas från soluppgången till middagstid. Druvmaterialet krossas och kallmacererar kort ···

Styckvis

216:-

/flaska
Låda (6 st)

206:-

/flaska, totalt 1 236:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Pasta och pizza
  • Aperitif
Årgång

2016

Druvor

Cinsaut, Rolle, Grenache

Smaknotering

Nyanserad doft av röda bär, örter, mineral, citrus och kryddor. Smaken är lätt, fräsch och mycket frisk med inslag av röda bär, citrus och kryddor. Sammansatt och smakrik med lång eftersmak.

Drickes
2017-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till smakrika grönsaksrätter eller till fisk och skaldjur. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Frukten till Whispering Angel kommer från vinstockar som växer runt La Motte i Provence med en ålder mellan 5-30 år vilket ger mycket koncentrerad frukt. Druvorna - grenache, rolle (vermentino), och cinsault handplockas från soluppgången till middagstid. Druvmaterialet krossas och kallmacererar kort vid 7-8 grader celsius för att få till färgen (och smaken). Vinet jäses och lagras sedan på ståltank med omrörning av jästfällningen (så kallad "batonnage") två gånger i veckan.

Producenten

Chateau d'Esclans är beläget på en exceptionell plats, hög mark i närheten av Gorges de Pennafort, två mil nordväst om den antika romerska staden Frejus vid Medelhavskusten. De första spåren av slottet kan spåras tillbaka till gallernas-period då dess läge fungerade som en utsiktsplats, och värn mot inkräktare resandes med båt in i viken Frejus.
http://www.chateaudesclans.com/

Karta