Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau dEsclans Whispering Angel Rose 2010

Vad tyckte du?

Chateau dEsclans Whispering Angel Rose 2010

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

  Chateau d´Esclans är beläget på en exceptionell plats, hög mark i närheten av Gorges de Pennafort, två mil nordväst om den antika romerska staden Frejus vid Medelhavskusten. De första spåren av slottet kan spåras tillbaka till gallernas-period då dess läge fungerade som en utsiktsplats, och v ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Mourvèdre, Cinsaut, Rolle, Grenache, Syrah

Smaknotering

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

VinetGrenache dominerar detta vin men även Rolle, Cinsault, Syrah och Mourvedre är med i cuvéen. Vinstockarna har en snittålder på hela 80 år vilket ger en underbar koncentration i frukten.Smaken är i en nästan krämig stil med hallon och citrus som främsta toner. Elegant med pigg syra och ett kryddigt avslut. ProducentEgendomen drivs av Sacha Lichine, son till bortgånge Alexis Lichine, sedan 2006.  Sacha är uppvuxen på familjens tidigare egendom Prieure-Lichine i Margaux. Man lägger stort fokus och energi på sina roséviner och Whispering Angel är egendomens "entry level!".

Vinet

Vinet

 

Producenten

Chateau d´Esclans är beläget på en exceptionell plats, hög mark i närheten av Gorges de Pennafort, två mil nordväst om den antika romerska staden Frejus vid Medelhavskusten. De första spåren av slottet kan spåras tillbaka till gallernas-period då dess läge fungerade som en utsiktsplats, och värn mot inkräktare resandes med båt in i viken Frejus.

Producenten

Chateau d'Esclans är beläget på en exceptionell plats, hög mark i närheten av Gorges de Pennafort, två mil nordväst om den antika romerska staden Frejus vid Medelhavskusten. De första spåren av slottet kan spåras tillbaka till gallernas-period då dess läge fungerade som en utsiktsplats, och värn mot inkräktare resandes med båt in i viken Frejus.
http://www.chateaudesclans.com/

Karta