Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Première Blanc 2021
Våra kunder tycker

Château PigoudetPremière Blanc 2021

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Château Pigoudet är egendomen bakom roséfavoriten Première Rosé men precis som de flesta andra egendomar i Provence så gör Pigoudet även röda och vita viner. Just det här vinet är gjort på en blend av sauvignon blanc, ugni blanc och Vermentino som görs i en fruktig och fräsch stil. Ett vin att drick···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Fin, komplex och insmickrande doft av tropiska frukter såsom ananas och mango med nyanser av mandel och sommarblomster. Smaken är mycket frisk där fruktiga karaktärer i form av Granny Smith-äpplen och citrus visar upp sig. Till detta tillkommer fina nyanser av syrliga pastiller och grön mandel.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du