Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Ugni Blanc

Vindruvan Ugni Blanc, även kallad Trebbiano, är en av de mest odlade druvsorterna i världen. Dess ursprung är troligen Italien, men idag odlas den i många andra länder, inklusive Frankrike, Spanien, Argentina och USA.Ugni Blanc är en vit druva som ...

Läs mer om Ugni Blanc

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Ugni Blanc

Vindruvan Ugni Blanc, även kallad Trebbiano, är en av de mest odlade druvsorterna i världen. Dess ursprung är troligen Italien, men idag odlas den i många andra länder, inklusive Frankrike, Spanien, Argentina och USA.

Ugni Blanc är en vit druva som ger ett högt syrainnehåll i vinet. Detta gör den idealisk för produktion av syrliga vita viner, som vanligtvis används som bas för Cognac och Armagnac. Dessutom är den också en viktig ingrediens i den italienska dessertvinet Vin Santo.

Vindruvan trivs i varma och torra klimat och odlas ofta i regioner som har en kombination av hög temperatur och låg nederbörd. De främsta odlingsregionerna för Ugni Blanc inkluderar Bordeaux i Frankrike och Toscana i Italien.

När det gäller matpassning är Ugni Blanc-vinerna perfekta för lättare maträtter, som fisk och skaldjur, sallader och ostar. Vinet fungerar också bra som ett sällskapsvin, eller som en följeslagare till efterrätter.

Sammanfattningsvis är Ugni Blanc en viktig druva i vinproduktionen och används som en bas för många kända drycker. Dess höga syrahalt ger en unik smakprofil som passar bra med lätta maträtter och efterrätter. Om du vill upptäcka nya smaker och uppleva den rika världen av vin, prova Ugni Blanc-vinet nästa gång du går ut och äter eller besöker en vinbutik.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du