Filtrera & anpassa

Viner producerade på Vermentino

Vindruvan Vermentino är en fräsch och fruktig druva som ursprungligen kommer från Italien och främst odlas längs med kusten i regionerna Toscana och Sardinien. Denna druva har dock också blivit populär på andra platser runt om i världen, som ...

Läs mer om Vermentino
Dölj atlas

Mer om vin med Vermentino

Vindruvan Vermentino är en fräsch och fruktig druva som ursprungligen kommer från Italien och främst odlas längs med kusten i regionerna Toscana och Sardinien. Denna druva har dock också blivit populär på andra platser runt om i världen, som exempelvis i Frankrike, Spanien och Australien.

Vermentino har en tendens att trivas bäst i varma och torra klimat med närhet till havet. Druvorna mognar sent och trivs på soliga sluttningar och kalkstensjordar. Detta resulterar i en vin som är lätt, frisk och fruktig med inslag av citrus, gröna äpplen och en viss kryddighet. Vermentinoviner har en hög syra och är oftast torra, vilket gör dem till en perfekt följeslagare till lättare maträtter.

Tack vare dess höga syra är Vermentinon en idealisk matchning till fisk- och skaldjursrätter, speciellt till grillad fisk, hummer och ostron. Dessutom passar vinet utmärkt till sallader, rätter med vitt kött och vegetariska rätter som serveras med fetaost eller mozzarella. Vermentino är också utmärkt som aperitifvin och kan serveras tillsammans med lättare aptitretare.

I Sardinien är Vermentino-vinerna särskilt kända och uppskattade för sin förmåga att matcha den rika lokala matkulturen. Här serveras Vermentino ofta till fisk- och skaldjursrätter, men även till lokala ostar och traditionella kötträtter. Vinet har blivit en symbol för Sardinien och dess kustkultur, och många vinmakare i regionen satsar på att producera högkvalitativa Vermentinoviner.

Sammanfattningsvis är Vermentino en härlig vindruva som producerar ett lätt och fruktigt vin med hög syra och fina citrus- och äpplearomer. Vinet passar utmärkt till lättare maträtter, särskilt fisk och skaldjur, men också till vegetariska rätter och som aperitif. Om du är på jakt efter en frisk och fräsch dryck att njuta av till middagen eller en sommarkväll, är Vermentino ett utmärkt val.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du