Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Frantz Saumon Mineral + 2020
Våra kunder tycker

Frantz SaumonMineral + 2020

Frankrike, Montlouis-sur-Loire, 750 ml, 13%

Frantz Saumons Mineral är ett fräscht och välsmakande vitt vin gjort på 100% Chenin Blanc-druvor från Montlouis. Druvorna till detta vin växer på en jordmån med en blandning av silex (en sedimentär jordmån som har mycket flinta i sig), kalksten och lera. Vinet består av 100% Chenin Blanc som direktp···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Halmgul färg med gyllene nyanser. Doften är frisk och ganska klassiskt ”chenin” med toner av citrus, persika, ananas och äpple. Smaken är fruktig och rund med fin, fräsch syra och tydlig mineralitet. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Innan Frantz Saumon insåg att vin var hans grej, tillbringade han många år som skogsmästare i både Frankrike och Quebec. Så småningom bosatte han sig i sitt hemland Frankrike och bytte karriär och startade sin lilla Domaine i Montlouis sur Loire 2002. Att arbeta organiskt och med biodynamiska metoder var ett naturligt val redan från början. Idag har Frantz 6 hektar i Montlouis. Hans huvudfokus är Chenin Blanc, som han har 5 olika vingårdar av, alla med unika terroir. Frantz-filosofin handlar mycket om ”hands on”; han vill göra allt arbetet i sina vingårdar själv. För att kunna producera Sauvignon, rosé och rött vin köper han druvor som odlas ekologiskt från vänner. Frantzs vinframställningsstil handlar ganska mycket om renhet. Han letar efter rena viner och strävar efter torrhet. Han har också en stor talang för att göra Pétillant Naturel. Har du inte provat hans bubblor? De är några av de bästa från den här regionen ...

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du