Filtrera & anpassa

Viner från Montlouis-sur-Loire, Frankrike

Montlouis-sur-Loire är en vacker by som ligger i Loire-dalen i Frankrike och är känt för sin fantastiska vinproduktion. Vinproduktionen i detta område sträcker sig tillbaka till romartiden och Montlouis-sur-Loire är idag en av de mest välrenommerade ...

Läs mer om Montlouis-sur-Loire i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Montlouis-sur-Loire


Montlouis-sur-Loire är en vacker by som ligger i Loire-dalen i Frankrike och är känt för sin fantastiska vinproduktion. Vinproduktionen i detta område sträcker sig tillbaka till romartiden och Montlouis-sur-Loire är idag en av de mest välrenommerade vindistrikten i Frankrike.

Montlouis-sur-Loire är beläget på södra stranden av floden Loire, precis intill staden Tours. Regionen har ett kalkstensbaserat jordbruk som har en stark inverkan på druvorna som odlas här, särskilt chenin blanc-druvan, som är en av de viktigaste druvsorterna i området.

Chenin blanc-druvorna trivs utmärkt i det kalla, fuktiga klimatet i Montlouis-sur-Loire och ger upphov till några av de mest delikata vinerna i regionen. Montlouis-sur-Loire-producerade viner är kända för sin höga kvalitet, med toner av mineraler, frukt och blommor, vilket gör dem till utmärkta sällskapsviner.

Montlouis-sur-Loire är känt för sina mousserande viner som ofta kallas för Crémant de Loire. Dessa mousserande viner tillverkas enligt traditionella metoder och är välbalanserade med en fin syra och en trevlig mousse. Området producerar också vita viner som vanligtvis är friska och fruktiga, med en ren smak och en mineralrik finish.

Vindistriktet Montlouis-sur-Loire har en lång och stolt vintradition. Områdets vinproducenter har en stark känsla för kvalitet och ett öga för detaljer, vilket har bidragit till att göra Montlouis-sur-Loire till en av de mest välrenommerade vinregionerna i Frankrike.

Besökare som kommer till Montlouis-sur-Loire kan uppleva regionens vintradition genom att besöka en av de många vinodlingarna som finns i området. Många av dessa vinodlingar erbjuder vinprovningar och guidade turer, vilket ger besökare en chans att lära sig mer om områdets vinproduktion och smaka på några av de läckra vinerna som produceras här.

I Montlouis-sur-Loire har man också tagit steg för att främja hållbarhet och miljövänliga produktionsmetoder, vilket har bidragit till att stärka regionens rykte som en ledande vinproducent. Sammanfattningsvis är Montlouis-sur-Loire en enastående vinregion i Frankrike, som fortsätter att locka besökare från hela världen med sina utsökta viner och pittoreska omgivningar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du