Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Montagny 1er Cru - Les Coères 2020

Albert SounitMontagny 1er Cru - Les Coères 2020

Frankrike, Montagny, 750 ml, 13%

Les Coères är den största 1. Cru-vingården i Montagny och omfattar 31,7 ha, varav Domaine Albert Sounit äger cirka 1 ha. 3 av de skiften som Domaine Albert Sounit äger är sammanhängande och har höjder på mellan 220 och 300 m. Jordmånen består av kalksten med ett tunt lager av lera, sand och sten. ···

Styckvis

319 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 914 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Intensiv doft av färsk grön frukt (äpple, päron), vita blommor och fänkål. Smaken är välstrukturerat och mineraliskt med en tilltalande nivå av uppfriskande syra i gommen. Väldigt fina fattoner som elegant bidrar till struktur och fräschör.

Drickes
2022-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
7-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Les Coères är den största 1. Cru-vingården i Montagny och omfattar 31,7 ha, varav Domaine Albert Sounit äger cirka 1 ha.

3 av de skiften som Domaine Albert Sounit äger är sammanhängande och har höjder på mellan 220 och 300 m.

Jordmånen består av kalksten med ett tunt lager av lera, sand och sten. Det 4:e och högst belägna skifetet består av "Kimmeridgian" och "Bajocian" kalksten, vilket ger vinet en intensiv mineralkaraktär.

 

Alla druvor är skördade och sorterade för hand och man i detta vin vill lyfta fram mineraliteten och de rena frukttonerna vinifierars 70% av Les Coères i rostfria ståltankar vid låga temperaturer (cirka 14 grader). Resterande 30% vinifieras på lätt rostade 300 L franska fat.

 

Jäsning är baserad på inhemsk jäst och inkluderar malolaktisk jäsning förljt av mognad på 8-9 månader. Under denna period är vinet i kontakt med sin fina jästfällning. Därefter tillbringar vinet 2 månader i rostfria ståltankar för att sedimentera innan det buteljeras utan filtrering.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully och Buxy där vi producerar en rad Crémant de Bourgogne och vita och röda viner från Côte Chalonnaise.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Vår nuvarande hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Eran av familjen Sounit började 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig negociant i området.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. Vi tror på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – det finns ingen anledning att inte producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vingården”.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med enorma investeringar i vingård, vingård och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005 och är idag en 16,5 ha stor egendom, med vingårdar i Rully och Montagny. Druvorna från våra egna vingårdar skördas av Domaine Bernollin och vinifieras och säljs av Albert Sounit.

Utöver det köper vi även druvor på lång sikt från lokala vinodlare.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du