Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Barrejat Pacherenc du Vic Bihl Sec 2016

Vad tyckte du?

Château Barrejat Pacherenc du Vic Bihl Sec 2016

Frankrike, Madiran, 750 ml, 14%

Detta vin, gjort på Madirans klassiska vita druvor Petit Manseng (85%) och Arrufiac (15 %), lagras i 18 månader med sin jästfällning på ekfatstypen barrique. Enbart 220 hektar i området Madiran är vigt till denna ovanliga vintyp som görs i både söt och torr stil - Barrejats Paherenc du Vic Bihl är h ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Arrufiac, Gros Manseng

Smaknotering

Torrt och fruktdrivet vin med toner av honung och aprikos med inslag av apelsin och äpplen. Kroppen är medelfyllig och krämig med ett lätt rökigt inslag i eftersmaken.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90p

"Pacherenc du Vic Bihl är ett distrikt som man väldigt sällan ser på etiketter i Sverige - ändå är det en källa för smakrika, fräscha vita viner som förenar Bordeauxs fräschör med söderns kryddighet. Barrejats vita har just det där - en härlig doft med mycket frukt och kryddor. Smaken är frisk och fruktig med inslag av anis/fänkål och olika kryddor. Det är läckert och annorlunda och något som vi gärna dricker mer av."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Detta vin, gjort på Madirans klassiska vita druvor Petit Manseng (85%) och Arrufiac (15 %), lagras i 18 månader med sin jästfällning på ekfatstypen barrique. Enbart 220 hektar i området Madiran är vigt till denna ovanliga vintyp som görs i både söt och torr stil - Barrejats Paherenc du Vic Bihl är helt torrt och gjort i en stil som dricks bäst nu och inom de närmsta åren.

Producenten

Den 27 hektar stora egendomen Chateau Barréjat ägs av Denis Capmartin och ligger precis utanför byn Maumusson i den norra delen av appellationen Madiran. Vingårdarna ligger på väldränerade sluttningar runt om egendomen. Klimatet är gynnsamt och jämnar ut effekterna från Atlanten och Pyrenéernas inflytande så man får långa varma höstar där druvorna vanligtvis skördas i mitten av oktober under bra förhållanden.

http://www.chateaubarrejat.com/