Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Liversan Chateau Liversan Magnum 2016

Chateau LiversanChateau Liversan Magnum 2016

Frankrike, Haut-Médoc, 1500 ml, 13%

Från den redan legendariska årgången 2016 kommer detta underbara vin. Château Liversan ligger vid Saint-Sauveur, väster om Pauillac. Vingården är på 51 hektar och rankorna är planterade på sandigt-siltigt grus ovanpå grusig lera med inslag kvartsfraktioner och kalkstensfragment ovanpå en fossilrik k ···

Styckvis

499 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 994 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är stor och ungdomlig med inslag av ceder och mogen frukt. Smaken är medelfyllig och elegant med toner av svarta vinbär och fat och lång balanserad eftersmak med markerade tanniner.

Drickes
2023-2034
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
1500 ml

Så tycker experterna

James Suckling
93p "A very classic Haut-Médoc"

A very classic Haut-Médoc with plenty of moderately dry tannins, rather bold mixed currants and lively acidity. Long, fresh and mineral finish. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från den redan legendariska årgången 2016 kommer detta underbara vin. Château Liversan ligger vid Saint-Sauveur, väster om Pauillac. Vingården är på 51 hektar och rankorna är planterade på sandigt-siltigt grus ovanpå grusig lera med inslag kvartsfraktioner och kalkstensfragment ovanpå en fossilrik kalkstensundergrund.

Vinet är gjort på en blandning av 50% Merlot, 44% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc och 2% Petit Verdot. Vinet lagras på franska ekfat varav 25 % på nya fat, 25 % på ett år gamla fat, 25 % på två år gamla fat och 25 % på tankar i 12 till 14 månader.

Producenten

1983 köpte familjen Polignac egendomen efter att ha sålt sin del i Champagnehuset Pommery. Egendomen, som då var i ganska dåligt skick, renoverades efter hand till en modern anläggning.  Efter en familjetragedi i början av 1990-talet sålde familjen av en del till de förra ägarna, Boncampe och idag driver de slottet tillsammans. Totalt förfogar man över 48 ha som är planterade med 49% Cabernet Sauvignon, 38% Merlot, 10% Cabernet Franc och 3% Petit Verdot. Vinet brukar beskrivas som väldigt typiskt för området med fin lagringspotential och där kärnan är finess och elegans och inte bara kraft.
http://ventedirecte.domaines-lapalu.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du