Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Saint Cosme Les Deux Albion Rouge 2020
Våra kunder tycker

Saint CosmeLes Deux Albion Rouge 2020

Ekologisk

Frankrike, Cotes du Rhone, 750 ml, 15%

Les Deux Albion är en hyllning till den gränslösa potentialen i södra Côtes du Rhône. Detta omfattande område, kännetecknat av geologisk och klimatisk mångfald, är födelseplatsen för viner med otrolig kvalitet. Mångfalden av möjliga stilar, med hjälp av utbudet av druvsorter som kan odlas, många var···

Styckvis

199 kr

/flaskaOrd. pris 249 kr
Låda (12 st)

2 388 kr

Ord. pris 2 988 kr
Smaknotering

Doften visar upp en kombination av djup, struktur och finess med fruktiga och kryddiga toner av sviskon, svarta vinbär, jordgubbar och pepparkaka med en floral nyans av viol. Smaken är karaktäristisk fyllig och fruktig som bäddar in tanninerna på ett formidabelt sätt.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
92 "Ripe and polished yet fresh"

Ripe and polished yet fresh, this red seduces with ripe, generous anise, vanilla-laced blackberry and cherry flavors, then turns dark and brooding on the palate, with smoldering iron, garrigue, menthol, black pepper and dark earth notes framed by fine-grained tannins. Syrah, Grenache, Carignan, Mourvèdre and Clairette.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Saint Cosme är en av de ledande kvalitetsproducenterna i södra Rhône, med bas i den lilla byn Gigondas. Anorna för familjen Barroul går ända tillbaka till 1570 och nuvarande ägare tillika vinmakare Louis Barruol är fjortonde generationen Barroul på egendomen. Egendomen är med andra ord en av de äldsta i Gigondas och klassas även som en av Gigondas absolut bästa producenter. Egendomen är egentligen daterad 1416 men familjen Barruol tog som sagt över ca 150 år senare. Förutom att producera viner från egna vingårdar i och kring Gigondas, är man även så kallad negociant. Därigenom har man tillgång till några av de bästa vinerna i hela Rhônedalen. Dessa viner är producerade tillsammans med odlarna, i samråd med Saint Cosme. Saint Cosme är den enda producenten i Gigondas som fått 100 poäng av vingurun Robert Parker med sin Gigondas ”Hominis Fides” av årgång 2007. Efter den utmärkelsen har efterfrågan på vinerna ökat men produktionsvolymen ligger fast. Vinerna är klassiska med extremt låga skördeuttag. I princip alla vinerna är ofiltrerade. Vinerna från egendomens egna odlingar är biodynamiska.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.saintcosme.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du