Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche 3 Vintages of Châteauneuf-du-Pape Signature Julien Barrot 2018, 2019 & 2020

Domaine La Barroche3 Vintages of Châteauneuf-du-Pape Signature Julien Barrot 2018, 2019 & 2020

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 15%

Vi är mycket glada att fått äran att kunna ge ett helt unikt erbjudande från Domaine La Barroche! Eklusivt för Winefinder så har de tagit fram en trälåda innehållandes tre årgångar av deras kritikerrosade Châteaneuf-de-Pape Signature.   2018 Jeb Dunk - 93 p "I would be happy to drink any time ov···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Châteauneuf-du-Pape Signature Julien Barrot 2018 (2 flaskor)

Stor och koncentrerad doft med tydliga toner av mörka körsbär, mullbär torkade örtkryddor och vitpeppar. Smaken är rikligt fyllig med generöst fruktiga och kryddiga toner av bigarråer, svarta vinbär, skogshallon och örtkryddor som möts upp av en angenäm tanninstruktur som följs upp av en eftersmak med nyanser av vitpeppar.

 

Châteauneuf-du-Pape Signature Julien Barrot 2019 (2 flaskor)

Stor och fruktig doft med generösa toner av björnbär, bigarråer och svarta vinbär samt kryddiga nyanser stärjanis och vitpeppar. Smaken är rikligt fyllig med de fruktiga och kryddiga toner av som hittas i doften vilka balanseras upp av en angenäm tanninstruktur som i sin tur följs upp av en frisk eftersmak med nyanser salmiak och vitpeppar.

 

Châteauneuf-du-Pape Signature Julien Barrot 2020 (2 flaskor)

Generöst fruktig doft med stora toner av mullbär och svarta körsbär med kryddiga nyanser av lakritsrot och peppar.

Smaken är elegant och bjuder på de fruktiga och kryddiga toner som hittadess i vilka ingår i ett vackert samspel med en vacker tanninstruktur och en frisk syra som levererar en eftersmak med nyanser salmiak och vitpeppar.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine la Barroche buteljerade sin första årgång 2003 men familjen Barrot, som äger egendomen, flyttade till Chateauneuf-du-pape redan på 1500-talet. De har under århundraderna förvärvat vingårdar i de bästa lägena på högplatån mellan Chateauneuf-du-pape och Courthezon.

Druvorna såldes länge till de bästa negocianterna som tex Guigal och Chapoutier, ända till dess att Julien Barrot, sonen i familjen, kom tillbaka till familjeegendomen efter önologstudier i Montpellier. Julien hade då även arbetat som vinmakare i Australien samt som sommelier i norra England och han visste vilken potential som fanns i de urgamla vingårdarna och var fast besluten att göra vin i världsklass.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig, Robert Parker har bland annat kallat Domaine la Barroche för Chateauneuf-du-papes nya stjärna. "Julien Barrot är kanske den mest passionerade och maniska vinmakare jag träffat, mycket förmodligen på grund av hans ringa ålder och nyvunna förmåga. Han pratar konstant om elegansen han vill uppnå i sin Chateauneuf och om de tre vingårdslägena på vardera en hektar med över hundra år gamla grenachestockar som utgör basen i alla de tre vinerna han producerar, och som också utgör 100 procent av toppvinet Pure. Domaine La Barroche kommer utan tvivel att segla upp som en av de allra hetaste konkurenterna till tronen i Chateauneuf-du-pape."

www.domainelabarroche.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du