Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Vaccarese

Vindruvan Vaccarese är en relativt okänd druva som växer i södra Frankrike och sällan används ensam i vinframställning. Istället används den oftast som en del i en blandning med andra druvor. Vaccarese är en röd druva med en tjock skal som ger en ...

Läs mer om Vaccarese
Dölj atlas

Mer om vin med Vaccarese

Vindruvan Vaccarese är en relativt okänd druva som växer i södra Frankrike och sällan används ensam i vinframställning. Istället används den oftast som en del i en blandning med andra druvor. Vaccarese är en röd druva med en tjock skal som ger en mörk färg åt vinet och ger också en högre tannin nivå.

Vaccarese-druvan växer främst i området Châteauneuf-du-Pape i södra Rhônedalen i Frankrike, där den odlas tillsammans med andra druvsorter som Grenache, Syrah och Mourvèdre. Denna blandning ger vinet en kryddig smak med toner av röda frukter och en mjukare struktur. Druvan trivs i varma och torra klimat och kräver en jordmån med hög mineralhalt.

?'ven om Vaccarese inte är en vanlig druva i vinframställning, är dess kvaliteter välkända för vinmakare som vill förbättra sin blandning. Vin gjort på Vaccarese är perfekt för att servera med mat som är rik på smak och kryddor. Det kan också para sig bra med mat som är svår att para med vin, som starkt kryddad mat eller mat med högt innehåll av umami.

I allmänhet anses vin gjort på Vaccarese vara fyllig, kryddig och med en lite rökig smak, vilket gör den till en utmärkt följeslagare för mat med liknande smaker. Druvan är en av flera som bidrar till komplexiteten i viner från Châteauneuf-du-Pape, en av Frankrikes mest kända vinregioner.

I sammanfattning, Vaccarese är en relativt okänd druva som främst växer i Châteauneuf-du-Pape i södra Rhônedalen i Frankrike. Druvan trivs i varma och torra klimat och passar bra för att göra vin som passar till mat med rik smak och kryddor. Vin gjort på Vaccarese är kryddig och har en lite rökig smak, vilket gör den till en utmärkt följeslagare för mat med liknande smaker.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du