Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Marc Colin Chassagne Montrachet Premier Cru Les Enceignières 2015

Vad tyckte du?

Marc Colin Chassagne Montrachet Premier Cru Les Enceignières 2015

Frankrike, Chassagne-Montrachet, 750 ml, 13%

Det talas allt som oftast om 2015 som ett superår för röda viner men har också visat sig vara enastående bland vita Bourgogner - framförallt bland dem som skördade tidigt. Marc Colins vinstockar i Chassagne-Montrachetbaserade vingården Les Enceégnières huserar rankor som planterats 1970, 1985 och 20 ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Gyllengul färg med begynnande mognad i smaken. Toner av citrus, mogna äpplen och smörstekta champinjoner balanseras med en fyllighet i kroppen och en tydlig längd i eftersmaken. Tål lagring.

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det talas allt som oftast om 2015 som ett superår för röda viner men har också visat sig vara enastående bland vita Bourgogner - framförallt bland dem som skördade tidigt. Marc Colins vinstockar i Chassagne-Montrachetbaserade vingården Les Enceégnières huserar rankor som planterats 1970, 1985 och 2005. Druvorna skördas för hand och det färdiga vinet får ligga i 18 månader på ekfat. Detta fylliga vita in passar perfekt till fiskrätter med smör- eller gräddbaserade såser, svampsoppa och rätter med kyckling.

Producenten

Marc Colin är ett klassiskt namn när det kommer till vit Bourgogne, men idag flyger vinerna lite under radarn, och vinerna har inte stuckit iväg lika mycket i pris som många av de andra på denna nivån. Egendomen skapdes i 1970, men idag är det Marcs barn Joseph, Caroline och Damien som driver egendomen. Joseph, som överser markerna och vinmakningen, motsäger sig det han kallar ”vinmakarkulten” och menar att de är ”vinodlare snarare än vinmakare”. Sedan 2006 då Joseph tog över har vinerna blivit slankare, mer intensivt mineraliska och finessrika. St-Aubin ligger lite utanför rampljuset av resten av Côte d’Or, och har länge varit en by där man kunnat finns fantastiskt ”prisvärd” Bourgogne. Detta är inget undantag.

http://www.marc-colin.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du