Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Henriot Champagne Millésimé 2000

Henriot Champagne Millésimé 2000

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12,5%

2000 som är en klassisk årgång är gjord på 55% chardonnay och 45% pinot noir. Årgången erbjuder en vacker mognad och en exceptionell intensitet trots ett väldigt varierande väder under år 2000. Vinet jäste på ståltank och lagrade sedan sex år på flaska med sin jästfällning för ge vinet en naturliga ···

Styckvis

1 195:-

/flaska
Låda (6 st)

1 195:-

/flaska, totalt 7 170:-
Årgång

2000

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Utveckald med mognad i doften med subtilt fruktiga toner av ananas, gul periska och aprikoser samt en nyans av rostat bröd. Smaken bjuder på en pigg syra som snyggt balanserar upp fruktigheten som ackompanjeras med vackert kryddiga och nötiga nyanser av mandel, hasselnöt och kanel. Allt detta flätas ihop på ett exeptionellt sätt i den läckra och långa eftersmaken.

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2000 som är en klassisk årgång är gjord på 55% chardonnay och 45% pinot noir. Årgången erbjuder en vacker mognad och en exceptionell intensitet trots ett väldigt varierande väder under år 2000. Vinet jäste på ståltank och lagrade sedan sex år på flaska med sin jästfällning för ge vinet en naturliga balansen och finesserna i aromerna. Dosage 6 g/l.

Producenten

Henriot Champagne har gjort Champagne sedan mitten av 1600-talet. Det egna huset grundades 1808 av Apolline Henriot och inledningsvis såldes champagnerna endast till familj och vänner under namnet ”Veuve Henriot Ainé”.

Man äger 35 hektar vinodlingar, vilket täcker cirka en fjärdedel av produktionen. Resten av druvorna köper man in från kvalitetsmedvetna kontrakterade odlare. Man fokuserar på att i så stor utsträckning som möjligt använd sig av äldre vinstockar. De egna vinodlingarna ligger i Côte des Blancs (Chardonnay ) och Montagne de Reims (Pinot Noir). Huset är känt för att använda en stor andel Chardonnay i sina cuveer och i princip ingen Pinot Meunier. Den röda tråden i hela serien är en sval, stilren och klassisk elegans.

https://www.champagne-henriot.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du