Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Etienne Sauzet Puligny Montrachet 1er Cru Champ Canet 2011

Vad tyckte du?

Etienne Sauzet Puligny Montrachet 1er Cru Champ Canet 2011

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13%

Puligny-Montrachet är en av två byar med det magiska namnet Montrachet i sig. I appellationen tillverkas såväl vita som röda viner men det röda görs i ytterst små mängder. I byn ligger fyra vingårdar med grand cru-status och därmed även egen appellation. Dessutom finner vi 14 1er cru-vingårdar. Nå ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Sauzet - en legend i Bourgogne! Tasting note Doften är mycket stor med inslag av mandelmassa, exotisk frukt, vita blommor och gröna äpplen. Smaken är torr med balanserad syra, mineraltoner, och elegant och lång eftersmak.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Om vi beger oss söderut från Beaune så kallas sluttningen för Côte de Beaune och det är längs denna som vi finner Bourgognes och några av världens förnämsta vita viner, få är de som inte lyser upp då namn som Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet och Meursault kommer på tal. Ytterligare en liten bit söderut finner vi klassisk mark i form av Puligny-Montrachet och Chassagne-Montrachet som gemensamt har det magiska Grand Cru läget Le Montrachet där druvorna till världens kanske bästa (och dyraste) vita vin växer. Generellt är vinerna från Puligny och Chassagne tydligare i sin mineralton samt något mer slanka i sin karaktär, dessa skiljer naturligtvis i stilen beroende på vilken producents viner man provar.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av skaldjur och fisk eller till kyckling och fläsk. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Vinet

Puligny-Montrachet är en av två byar med det magiska namnet Montrachet i sig. I appellationen tillverkas såväl vita som röda viner men det röda görs i ytterst små mängder. I byn ligger fyra vingårdar med grand cru-status och därmed även egen appellation. Dessutom finner vi 14 1er cru-vingårdar. Några av de bästa lägena är Champ Canet, Champs Gain, Le Cailleret, och Les Pucelle.

DRUVOR 100% chardonnay.

LAGRINGSHORISONT 2013-2020. Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring.

Producenten

Etienne Sauzet är en av de absolut bästa producenterna av vit bourgogne. Egendomen grundades när Etienne ärvde 3 hektar vingårdar i början av 1900-talet. Etienne utökade vingårdarna och när han dog 1975 tog barnbarnet Jeanine och hennes man, vinmakaren Gerard Boudot över driften av firman. Idag förfogar man över cirka 9 hektar och paret har anställt sin dotter och svärson. Man producerar uteslutande vita viner och portföljen omfattar bl a grand cru Batard- och Bienvenues-Batard Montrachet, 1er cru Combettes, Champ Canet, Referts, Perrieres och Truffieres.

Producenten

En av de absolut bästa producenterna av Puligny Montrachet. Egendomen grundades i början av 1900-talet och har sedan dess producerat viner i världsklass. Själva äger man ca 8 ha och härifrån kommer vinerna som finns representerade på i princip alla topprestauranger runt om i världen. Endast vita viner produceras och de representeras av bl a Grand Cru Batard- och Bienvenues -Batard Montrachet, 1er Cru Combettes, Champ Canet, Referts, Perrieres och Truffieres. Rena fina och kraftfulla vita viner i absolut världsklass.

http://www.etiennesauzet.com/index2_uk.htm