Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Joseph Faiveley Meursault 1er Cru Blagny 2021

Domaine FaiveleyJoseph Faiveley Meursault 1er Cru Blagny 2021

Frankrike, Meursault, 750 ml, 13%

Appellationen Meursault ligger precis bredvid Puligny-Montrachet och räknas till en av de bästa, om inte den bästa, för vita viner. Blagny är inget undantag och druvorna växer på en exceptionell terroir, med en östlig orientering och en jord som består av Marnes Blanches och Clay. Domaine Faiveley···

Styckvis

1 095 kr

/flaska
Låda (6 st)

6 570 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Klassisk och komplex doft av vita blommor, vit frukt och hasselnöt. Fylligt och intensivt med en väldigt bra balans mellan frukt och syra. Klassisk Mersault.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
90-92 p "chiseled and electric"

The 2021 Meursault 1er Cru Blagny (Maison) is chiseled and electric, offering up aromas of green apple, lime zest, white flowers and struck match, followed by a medium-bodied, taut and tangy palate that will delight acid lovers.

Vinous
90-92 p

The 2021 Meursault-Blagny 1er Cru was quite primal and slightly reduced when I tasted it at Faiveley. The palate is well balanced with a crisp line of acidity, quite malic with pear and peach skin, fine extract on the finish bestowing this with a very agreeable mouthfeel. Promising.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du