Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
France Gonzalvez .G Beaujolais Villages 2017

Vad tyckte du?

France Gonzalvez .G Beaujolais Villages 2017

Ekologisk

Frankrike, Beaujolais Village, 750 ml, 13%

En av de där som alla snackar. France Gonzalves har sedan 2008 gjort vibrerande minimalistisk ("naturvins") Bojo i Brouilly. Hon började med 0,5 hektar och byggde så smått upp en av de mes intressanta egendomarna i Beaujolais. Det här är hennes G - som väl både kan stå för Granit (jordmånen i vingår ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Gamay

Smaknotering

Stor varm bärig doft med inslag av skog, röda bär, mineral och lite bondgård. Mjuk, fräsch och frisk smak av röda bär, kryddor, skog och mineral. Lång härlig eftersmak med komplexa toner av kött och ladugård. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En av de där som alla snackar. France Gonzalves har sedan 2008 gjort vibrerande minimalistisk ("naturvins") Bojo i Brouilly. Hon började med 0,5 hektar och byggde så smått upp en av de mes intressanta egendomarna i Beaujolais. Det här är hennes G - som väl både kan stå för Granit (jordmånen i vingården) och Gamay (druvsorten i vinet). 50-70-åriga stockar, låg avkastning (25-30 hl/ha), maceration carbonique i 20 dagar och lagring på betong och gamla ekfat. Det här blev tyvärr hennes sista årgång. 

Producenten

Beaujolais fullkomligt vibrerar av dynamiskt liv och har på kort tid gått från en nästa bortglömd vinregion till att vara ett av vinvärldens hetaste områden. Och France Gonzalves är ett av de senaste exemplen på detta. 2004 jobbade hon som druvplockare hos Xavier Benier och mötte gänget bakom Jean-Claude Lapalu och inspirerades till att starta eget. Hon startade, som 25 åring 2008, med bara 0,5 hektar i Brouilly. Med tiden lyckades hon köpa till lite mer och ännu lite mer mark så att hon idag har 6,5 hektar utspridda över byarna St Etienne La Varenne, St Etienne Des Oullières, Le Perreon och Blacé. Jordmånen i vingårdarna är varierad - granit, sand och märgel. På kort tid blev hon en av de där som alla pratar om i Naturvinssammanhang. Vinerna är förstås ekologiska och görs med så lite handpåläggning som möjligt - och fullkomligt vibrerar av juiciga, mjuka men ändå strukturrika smaker av bär och terroir. 2017 blev tyvärr hennes sista årgång. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du