Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbes 2016

Vad tyckte du?

Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbes 2016

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13%

  Torr riesling från traditionella Domaine Schlumberger. Druvorna till Cuvée Riesling Les Abbés skördas sent för maximal mognad. Musten får sedan jäsa i låg temperatur och utan malolaktisk jäsning. Därefter får vinet vila på fällningen i åtta månader innan buteljering. Serveras gärna till eleganta ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Riesling

Smaknotering

Doften har toner av citrusfrukter, ananas och mineral. Smaken är fyllig, frisk och fruktdriven. Inslag av citrus, mango, örter och lite petroleum och en härligt frisk avslutning. Detta är ett skolexempel på en torr riesling från Alsace.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Torr riesling från traditionella Domaine Schlumberger. Druvorna till Cuvée Riesling Les Abbés skördas sent för maximal mognad. Musten får sedan jäsa i låg temperatur och utan malolaktisk jäsning. Därefter får vinet vila på fällningen i åtta månader innan buteljering. Serveras gärna till eleganta fiskrätter, skaldjur, sushi/sashimi och det asiatiska köket.

Namet Prince Abbés har sitt ursprung i klostret Murbach Abbey, beläget i Guebwiller-dalen och grundat 728 av Saint Pirmin. Benediktinermunkarna dominerade regionen i nästan 1000 år - de hade starka fästen, en egen valuta och en egen armé. Runt 1298 hade munkarna uppnått en så hög ställning att Kejsar Frederic II gav dem titeln Prince Abbés. Det var på uppmaning av dessa ”prinsar” som regionens viner började skickas ut i landet. Dessa viner blev så populära att vinmakarna bestämde sig för att sätta ett sigill på sina ekfat för att undvika förfalskningar. I samband med franska revolutionen försvann munkarnas makt men många anser att dagens appellationssystem har sitt ursprung i denna kvalitetsmärkning. Domaine Schlumberger har valet namnet Prince Abbés på sina appellationsbundna viner som en hyllning till dessa munkar.

Producenten

Familjen Schlumberger kom från Österrike till Alsace 1810. Med säte i Guebwiller är de största privata vingårdsägare i Alsace. Här görs allt från standardcuvéer till söt lyx som Sélection de Grains Nobles Cuvée Anne och Vendange Tardives Cuvée Christine (båda på Gewürztraminer). Riesling från Grand Cru Kitterlé och Saering är värda att leta efter. Totalt förfogar de över 140 ha varav hela 70 ha Grand Cru

http://www.domaines-schlumberger.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du