Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics Skinny Love Riesling 2020

Wine Mechanics Skinny Love Riesling 2020

Ekologisk

EU, EU, 750 ml, 11,5%

Orange-vin gjort på riesling med druvor från Klostergarten i Pfalz som fått 9 dagars skalkontakt med och som sedan lagrades på ståltank tillsammans med jästfällningen. Äpple, citrus och aprikos i en skön förening. Själva beskriver de det som ”hipster men smaskigt gott” och helt klart en lite annorlu ···

Styckvis

289:-

/flaska
Låda (12 st)

289:-

/flaska, totalt 3 468:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2020

Druvor

Riesling

Smaknotering

Mycket generösa toner av mogen apelsin, höstäpplen och honung i doften. Smaken är mycket frisk där skalmaceration ger en fin strävhet vilket balanseras väl av fruktiga och kryddiga toner av apelsin, mogna äpplen, honung och mineral.

Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Orange-vin gjort på riesling med druvor från Klostergarten i Pfalz som fått 9 dagars skalkontakt med och som sedan lagrades på ståltank tillsammans med jästfällningen. Äpple, citrus och aprikos i en skön förening. Själva beskriver de det som ”hipster men smaskigt gott” och helt klart en lite annorlunda rieslingupplevelse. 2600 flaskor.

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/