Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics Bit i Kudden, Skattebetalare 2020

Wine Mechanics Bit i Kudden, Skattebetalare 2020

EU, EU, 750 ml, 11,5%

Spätburgunder producerade från biodynamiskt odlade druvor hämtade i Deidesheimer Letten, Pfalz, Tyskland. Druvorna fick först genomgå 2-dagars cold soak följt av 8 dagars jäsning med skalen innan pressning. Lagrat på 50% gamla ekfat och resterande del i ståltank. Dricks gärna direkt från kylen. Per ···

Styckvis

319:-

/flaska
Låda (12 st)

319:-

/flaska, totalt 3 828:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2020

Druvor

Spätburgunder

Smaknotering

Doften bjuder på fruktiga toner av mogna jordgubbar, skogshallon och blåbär. Smaken är jucig med mycket friskna och fruktiga toner av det som doften bjöd på som ligger kvar i den läskande eftersmaken.

Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Spätburgunder producerade från biodynamiskt odlade druvor hämtade i Deidesheimer Letten, Pfalz, Tyskland. Druvorna fick först genomgå 2-dagars cold soak följt av 8 dagars jäsning med skalen innan pressning. Lagrat på 50% gamla ekfat och resterande del i ståltank.

Dricks gärna direkt från kylen. Perfekt till romersk pizza.

Total produktion 1 692 + 24 magnumflaskor.

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/