Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Prova på Winefinder III

Vad tyckte du?

Winefinders Prova på Winefinder III

Missa inte Prova på Winefinder Volym III som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett mousserande, två vita och tre röda viner. En perfekt startlåda för dig som vill ha utvalda vi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

En härlig blandlåda med ett fräscht och läskande bubbel, en snustorr riesling och en klassisk soave. Dessutom tre olika röda, två gånger Italien och en härlig Pinot från Argentina. 

 

Montelvini Prosecco Extra Dry (1 flaska)

Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

 

Weingut Fritz Ekkehard Huff The Green Bird Scheurebe Trocken 2019 (1 flaska)

Jeremy Bird-Huffs The Green Bird är tillverkad av druvsorten Scheurebe som odlas på rankor som växer i vingårder med kalkstensjord. Jermey har hämtat inspiration från sina rötter i Nya Zeeland där sauvignon blanc är den dominerade gröna druvsorten och får här symbolisera koppling mellan Nya Zeeland och Rheinhessen.

 

Tedeschi Capitel Tenda Soave Classico 2019 (1 flaska)

Frisk soave från ett av de riktigt gamla Amarone-husen. Detta vin kommer från druvor skördade i det gamla originaldistriktet för Soave-viner: Monteforte d’Alpone. Jordmånen här består av vulkaniska lerjordar och rankornas snittålder är 20 år. Vinet består av 100% garganega som skördas i slutet av augusti och början av september. Druvorna pressas, får en snabb skalmaceration och genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras därefter i fyra månader på ståltankar innan det buteljeras. Denna klassiska Soave passar fint som aperitif eller till fisk och skaldjur.

 
Carlo Revello & Figli Barbera d´Alba Superiore 2018 (1 flaska)

Carlo Revellos Barbera görs i den lite modernare skolan med mer betoning på mörka än röda bär och med ett fylligare och fatlagrat uttryck. Druvorna kommer från vingårdar som planterades 1995 i byn Annunziata i La Morra. Skörden sker i oktober (lite senare än för Dolcetton) och druvorna jäser först tillsammans med skalen i så kallade rotofermentatorer (snurrande jäskar) för att sedan dras över på klassiska ståltankar där musten jäser klart. Vinet har lagrats i fat av trä fram till buteljeringen som skedde i juli 2018. Vinet gör sig bäst till lite smakrikare pasta-, risotto- eller kötträtter.

 

Tenuta Cocci Grifoni Rosso Piceno San Basso 2015 (1 flaska)

Vinet är en blen på 55% Montepulciano och 45% Sangiovese från vinrankor som vuxit i vingårdar med lerig jordmån och med en sydvästlig exponering på en höjd av 250-300 m.ö.h.
Skörden påbörjades under de första tio dagarna av oktober, då de handplockades. Vinifiering genom maceration under kontrollerad temperatur (högst 28 ° C) föld av lagring unde 12 månader i 40/50 hl slavonska ekfat för att sedan vila i flaska under minst 4 månader innan lansering.

 

Bodega Chacra Barda Pinot Noir 2019 (1 flaska)
Äntligen i butiken i ny fantastisk årgång. Ett av de bästa pinot noir-vinerna i prisklassen - punkt! Barda görs på 100 procent pinot noir som främst hämtas från vingårdar som planterades med oympade stockar 1990. Odlingarna är ekologiska och biodynamiska och växer i ett ganska svalt men torrt mikroklimat som ger några av Sydamerikas allra bästa Pinot Noir-viner. Vinet jäses vid låga temperaturer i runda cementtankar, med naturligt förekommande jäst. Efter det får det mogna 11 månader på 50% ekfat (15% ny ek) och 50% betongtankar för att vinerna ska bli mer burgundiska i stilen. Detta här är klassisk pinot och som erbjuder fantastiskt mycket smak och kvalitet för pengarna. Drick till kyckling, annan fågel, lättare kötträtter och kraftfullare fisk- eller grönsaksrätter.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/519751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Missa inte Prova på Winefinder Volym III som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett mousserande, två vita och tre röda viner. En perfekt startlåda för dig som vill ha utvalda viner som passar till det mesta!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du