Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Nyårslåda 2022

WinefindersNyårslåda 2022

Den perfekta nyårslådan och avslutet på 2022. Här hittar du en riktigt bra Champagne från unge och dynamiske Damien Goulard i Prouilly och en schysst Cava från en klassisk producent som du kan smälla av vid 12-slaget (eller göra tvärtom om du hellre vill det!). Lådan innehåller också ett stilfullt o···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

J.M. Goulard L´Épanouie 2018 – 1 flaska.

 

L´Épanouie, "Den Uppfyllda", är Damiens klassiska årgångsblend som är gjord på 40% chardonnay, 30% pinot noir och 30% pinot meunier och som fått ligga minst 4 år på jästfällningen. En perfekt matchampagne som passar ypperligt till t.ex. risotto och vildfågel men funkar lika bra som apertiff för den som gillar smakrika champagner! Vinet är en Brut med en dosage på 7 g/l. 

 

Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve 0 – 1 flaska.

 

Cava när den är som bäst! En riktigt fin lava gjord på klassiskt manér på druvorna parellada, macabeo och xarel-lo. Vinet genomgår en andra jäsning på flaska där själva moussen uppstår och får därefter vila på sin jästfällning i minst nio månader. Perfekt som aperitif eller till skaldjur.

 

Chateau Pesquie Edition 1912M Blanc 2021 – 1 flaska.

 

Namnet "Édition 1912m" är en hyllning till det berömda Mont Ventoux som stolt står på en höjd av 1912 meter, det sista riktiga berget i Alpeskedjan. Det kallas vanligtvis för "jätten i Provence". Vingårdarna ligger på kalkstens- och lersluttningar (samt några med mer sandig karaktär) på cirka 300 meters höjd. 1912M Blanc har en ren och fin fruktprofil och lätt syra som är typisk för både den kalkstensrika terroiren i Ventoux och vingårdar på högre höjder. Druvorna skördas för hand och får jäsa med den naturligt förekommande jästen på ståltankar. Viognier & Roussanne ges 12 timmars förjäsningsmaceration medan Clairette & Grenache pressad direkt. Malolaktisk jäsning blockeras för att ge en tydligare fräschör.

 

Albert Sounit Bourgogne Blanc - Les Vignes de la Roche – 1 flaska.

 

Namnet "Les Vignes de la Roche" kommer från den branta klippformationen som stiger precis ovanför vingårdarna som används för detta vin. Vinet är gjort av druvor från 3 olika vingårdar: La Cassine, La Guiche och Le Pinacle som alla hittas i förlängningen av den berömda Montagny premier cru-sluttningen i Jully-lés-Buxy.
 La Cassine som ligger på en höjd av 350 m bidrar med både mineralitet och friskhet. La Guiche som återfinns på 225 m med en djup jord av kalksten, lera och små stenar bidrar med exotisk frukt och kropp. Le Pinacle (220-280 m och en del av May-Cottin Vineyard) som klassificeras som "Montagny Village" bidrar med hög intensitet och mineralitet. 25% av vinet är baserat på druvor från Le Pinacle. Vinet är 100% vinifierat i fat av fransk ek varav cirka 15% är nya. Jäsningen sker m.h.a. inhemsk jäst däe alkoholjäsningen följs av en malolaktisk jäsning och en fatjäsning med jästfällningen under 8-9 månader för att ge vinet mer kropp och konsistens. Efter detta spenderar vinet 2 månader i rostfria tankar för att klarera vinet innan det buteljeras utan filtrering.

 

Hewitson Miss Harry 2020 – 1 flaska.

 

Snittåldern på vinstockarna som ligger bakom Miss Harry är 70 år, men vissa stockar är planterade så tidigt som på 1800-talet. Vinet är en blandning på 52 % grenache, 25 % syrah och 23 % mourvedre. Sydfransk inspiration med andra ord, men Parker har inte helt fel när han menar att vinet smakmässigt kombinerar kraften från Rhone med elegansen från Bourgogne. Årgången 2013 var ovanligt varm och torr i Barossa valley, vilket ledde till en tidig och liten skörd - men det som skördades höll mycket hög kvalitet. Vinet lagrades 6 månader på på franska fat och har förärats med namnet från Dean Hewitsons dotter Harriet, som kallas för just Harry.

 

Crystallum Wines Peter Max Pinot Noir – 1 flaska.

 

Senaste årgången från kritikerfavoriten Crystallum! Deras Peter Max är gjort på pinot noirdruvor från tre vingårdar, två i Hemel-en-Arde/Walkers Bay samt en vingård på högre höjd längre inåt landet. 70 procent av druvorna avstjälkas före jäsningen som sker med den naturliga jästen. I ungefär fyra veckor för skalen vara med för att ge struktur. Vinet är gott att dricka som det är eller till lättare rätter av fisk eller fågel. Går att lagra i ytterligare ett antal år. En fin representant för det "nya" Sydafrika från charmiga Andrew och Peter-Allan Finlayson.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du