Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Matetic Vineyards Syrah Corralillo 2008

Vad tyckte du?

Matetic Vineyards Syrah Corralillo 2008

Chile, San Antonio Valley, 750 ml, 14,5%

Matetic åtagit sig att ta fram det bästa av druvorna, bland annat med en avkastning på bara en halv flaska vin per vinstock (1/4 av det normala)! Corralillo är den äldsta delen av domänen, medan EQ ("Equilibrium") är domänens prestigefyllda viner i små kvantiteter från de finaste faten. År efter å ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2008

Druvor

Syrah

Smaknotering

Winery of the year, 2011 Matetic drivs ekologiskt och 2010 besöktes de av Demeter och förväntas snart att få biodynamisk certifiering som nummer 2 i Chile.   Tasting note Intensiv doft, öppen och rik, med bra djup, sammetsliknande fyllighet men 14,5% alkohol är inte märkbar, och vinet är allt annat än tungt. Elegant och lång eftersmak.

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. Gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. Bra till kraftiga höstgrytor. Vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. Vinner på att slås upp i karaff innan servering. Välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinet

Matetic åtagit sig att ta fram det bästa av druvorna, bland annat med en avkastning på bara en halv flaska vin per vinstock (1/4 av det normala)! Corralillo är den äldsta delen av domänen, medan EQ ("Equilibrium") är domänens prestigefyllda viner i små kvantiteter från de finaste faten. År efter år, medan vinstockar blir äldre så blir viner ännu bättre! Matetic Syrah präglas av det svala klimatet som ger viner som kan matcha viner från norra Rhône. Vinet kommer från de 6 parceller (vingårdslotter) runt området, de flesta från magra jordar som sluttar mot norr. Vinet är jäst i öppna tankar och får både jäsning och mognad/lagring i utvalda små franska ekfat.

DRUVA 100% Syrah

LAGRINGSHORISONT 2012-2017, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren. Dekanteras gärna innan servering.

Producenten

Matetic planterades 1999 av den då endast 30-årige Jorge Matetic, yngst i en boskapsuppfödarfamilj. Gården är belägen i det svala San Antonio nära Valparaiso vid Stilla Havet, en timmes bilresa från huvudstaden Santiago. Från början siktade domänen direkt på att producera vin i världsklass. Domänen var först med att plantera Syrah i svala klimat och har tre år i rad fått Decanter Trophy, och de första årgångarna har kvalificerat sig tillWineSpectators Top 100. Domänen är byggdes ursprungligen med biodynami för ögonen, men inte hela domänen är ännu100% certifiering. Pumpar används inte, enbart gravitation, all gödsel skapas naturligt i området, etc. Den franska biodynamiska pionjären Nicolas Joly från Coulee de Serrant hyllade vinerna efter ett besök i maj 2010.

Producenten

Matetic planterades 1999 av den då endast 30-årige Jorge Matetic, yngst i en boskapsuppfödarfamilj. Gården är belägen i det svala San Antonio nära Valparaiso vid Stilla Havet, en timmes bilresa från huvudstaden Santiago. Egendomen satsade redan från början på att producera vin i världsklass. Domänen var först i Chile med att plantera syrah i svala klimat och har tre år i rad fått Decanter Trophy, och de första årgångarna har kvalificerat sig till Wine Spectators Top 100. 

Egendomen har byggts upp efter biodynamiska principer och man är biodynamiskt och ekologiskt certifierade. Efter ett besök i maj 2010hyllade den franska biodynamiska pionjären Nicolas Joly från Coulee matetiks viner.

http://www.matetic.com/

Karta