Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montes Alpha Pinot Noir 2016

Vad tyckte du?

Montes Alpha Pinot Noir 2016

Chile, Casablanca Valley, 750 ml, 14%

Svalt odlad pinot noir från pionjärproducenten Montes! Vingårdarna där dessa druvor kommer från ligger i Casablanca och Zapallar Valley - båda ligger inom Aconcagua D.O. Med enbart 25 kilometer till kusten har dessa viner en fin fräschör eftersom det svala klimatet hjälper till att bibehålla druvorn ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Inbjudande doft av solmogna bär, söta kryddor och sandelträ. Mjuk smak med mycket bär och frukt och sammetslena tanniner. Utmärkt till rätter med fågel. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "Full body, round and velvety."

"A fruity and complex red with smoke and spice. Some cedar, too. Full body, round and velvety. Pretty finish. Drink now."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Svalt odlad pinot noir från pionjärproducenten Montes! Vingårdarna där dessa druvor kommer från ligger i Casablanca och Zapallar Valley - båda ligger inom Aconcagua D.O. Med enbart 25 kilometer till kusten har dessa viner en fin fräschör eftersom det svala klimatet hjälper till att bibehålla druvornas höga kvalitet. Skörden 2015 ägde rum mellan 12 mars och 7 april. Växtsäsongen var mycket torr med varma dagar och svala nätter. Druvorna som kom till vineriet skördades tidigt på morgnarna och var i utmärkt kondition och balans. Druvorna avstjälkades och genomgick 5 dagars kall-masceration i öppna stålkar. Den efterföljande fatlagringen skedde i 225-liters barriquer (25 % nya fat) i 10-12 månader innan buteljering.

Producenten

Montes var och är en av de verkliga pionjärerna i den chilenska vinnäringen. Egendomen grundades 1987 av Aurelio Montes and Douglas Murray som båda jobbade i vinbranschen och ville göra vin som rejält höjde standarden på landets viner. 1988 anslöt Alfredo Vidaurre och Pedro Grand och egendomen Discover Wine var född i Colchagua Valley - en egendom som sedan bytte namn till Montes.

Första vinet var den nu smått legendarisk Montes Alpha Cabernet Sauvignon - som fick fantastiska recensioner av vinkritiker runt om i världen - och Montes blev snabbt kända som en av de absolut bästa egendomarna i Chile. Montes var också en av de första att experimentera med syrah och vingårdar som var planterade på bergssluttningarna (som i Europa) snarare än nere i de bördiga dalgångarna.

Idag har man 100-tals hektar vinmark i områden som Colchagua, Curicó, Apalta och man gör även vin i Argentina (Kaiken Wines) och USA (Napa Valley). 1996 skapade man sitt första premiumvin - Montes Alpa M - som är en bordeauxblandning (cabernet sauvignion, cabernet franc, merlot och petit verdot) följt av Montes Folly (100 procent syrah) och Montes Purple Angel (92 procent carmenère).

I stilen är vinerna moderna (de lagras ofta på ny fransk ek) men med stort fokus på terroir och vingård. Vinmakaren Aurelio Montes menar att bra viner görs till 80 procent i vingården och 20 procent i källaren. Man jobbar därför med perfekt mogna druvor och skördar de på morgontimmarna för att få så fräsch frukt som möjligt till vinkällaren. Montes är också hållbarhets-certifierade av National Wine Industry Sustainability Code Certification.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.monteswines.com/en