Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta di Argiano Rosso di Montalcino 2022

Tenuta di ArgianoRosso di Montalcino 2022

Italien, Rosso di Montalcino, 750 ml, 14%

Från en av de bästa prodcuenterna i Montalcino. Årgång 2022 levererar högsta klass. Otroligt hög kvalitet för en Rosso di Montalcino. Argianos Rosso di Montalcino kallas för lillsyskonet till producentens hyllade Brunello, och är ett fantastiskt matvin med tillgänglig och körsbärsfrukt och fantastis···

Styckvis

259 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 554 kr

Årgång

2022

Smaknotering

Tillgänglig och nyanserad doft av mörka körsbär, plommon, tomat, choklad, örter och lite blommor. Smaken är medelfyllig med härlig energis fruktighet, pigg syra och fina tanniner.  Lång härlig eftersmak. 

Drickes
2025-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC
Lufta vinet
Gärna några timmar

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
93-94 p "Välbalanserat och läckert och slåss med mångt dyrare viner."

"Rosso di Montalcino kan ibland vara lite av besvikelse från vissa producenter, men det är aldrig något vi upplevt från Tenuta Argiano som tillhör både toppen i kvalitetspyramiden men också en av våra mest älskade producenter från Montalcino. I Argianos 2022a ligger allt så fint på plats. Här finns en läcker energisk röd körsbärsfrukt som paras med ett fint djup och en härlig ryggrad. Det här är både välbalanserat och läckert och slåss med mångt dyrare viner. Det var helt klart vinet som stod ut på vår provning av ett 30-tal nya viner!"

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Tenuta di Argiano är en av Toscanas stora gamla majestätiska vingårdar. Slottet byggdes i renässansstil 1581-1596 och det har odlats vin i slottets områden sedan dess. 1992 övertog grevinnan Noemia Marone Cinzano driften av vingården och revolutionerade kvaliteten tillsammans med Sassicaias legendariske oenolog, Giacomo Tachis. Tillsammans förbättrade de kvaliteten på Brunellovinerna och skapade Supertoskanare som t ex Solengo , idag en av Italiens ikonviner. Argiano är en bland bara 22 italienska vingårdar som har tagit sig genom Robert Parkers nålsöga i boken The Worlds Greatest Wine Estates . Argiano har också samlat på sig Gambero Rossos eftertraktade 3 glas flera gånger, och fina betyg från världens ledande vintidskrifter som WineSpectator och Decanter.  I februari 2013 sålde Noemia Marone Cinzano Argiano till en grupp internationella investerare. Det nuvarande vinframställningsteamet kommer att fortsätta som förut.
http://www.argiano.net/?lang=en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du