Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Giaconda Vineyard Estate Vineyard Shiraz 2016

Vad tyckte du?

Giaconda Vineyard Estate Vineyard Shiraz 2016

Ekologisk

Australien, Victoria, 750 ml, 14%

Stjärnskottet Rick Kinzbrunner på Giaconda Vineyard and Winery gör mycket begränsade volymer där enbart ett fåtal flaskor når Sverige. Hans Estate Shiraz jäser i betongtankar och hamnar sedan på franska ekfat där 40% är ny ek. Där får det ligga i nästan 2 år. 

Styckvis

699:-

/flaska
Låda (6 st)

699:-

/flaska, totalt 4 194:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2016

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Doft av bigarrå, kryddor, rökt kött, törnros och grapefrukt. Kraftfull och smakrikt med fina tanniner och frisk syra. Smak av mogna plommon, svartpeppar, vanilj och lite kanel. Lång, komplex eftersmak.

Drickes
2018-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "The palate has a smooth web of gently grainy tannins, holding long into the finish."

"An elegant and redder-fruited edition from 2016. This has some very sappy and foresty aromas with dried leaves, wild herbs, wild flowers and an array of spices and pepper-dusted red berries. The palate has a smooth web of gently grainy tannins, holding long into the finish. Bright and sweet red plums and cherries abound. Give this some time and try from 2022."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producent

Vinet

Stjärnskottet Rick Kinzbrunner på Giaconda Vineyard and Winery gör mycket begränsade volymer där enbart ett fåtal flaskor når Sverige. Hans Estate Shiraz jäser i betongtankar och hamnar sedan på franska ekfat där 40% är ny ek. Där får det ligga i nästan 2 år. 

Producenten

Rick Kinzbrunner på Giaconda Vineyard and Winery är det senaste decenniets verkliga stjärnskott på den australiska vinhimlen. Volymerna är starkt begränsade, men några få buteljer hittar ändå hit. Huvuddelen av Giacondas viner säljs direkt från vineriet och på hemsidans lista över aktuella viner står det ”sold out” med röda bokstäver på nästan alla vinerna – även de som Kinzbrunner säljer ”en primeur” Kinzbrunner utbildade sig till maskiningenjör, men greps av ett obändigt vinintresse och sadlade om. Han praktiserade på ett vineri på Nya Zeeland, utbildade sig på Davisuniversitetet i Kalifornien, arbetade på olika vinerier i Napa och Sonoma (Stag’s Leap, Simi och Matanzas Creek). Han flyttade sedan till Bordeaux och arbetade för Moueix-gruppen innan han drog hem till Australien igen och blev assistant winemaker hos Brown Brothers. Han köpte ett stycke mark i närheten och 1982 började han plantera chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc samt lite pinot noir, som han utökade 1986. Totalt förfogade han över 3 hektar vingårdar och under de senaste sju åren har han fördubblat den arealen och även inkluderat roussanne i sitt druvregister. Han berättar: ”Jag ville ha en vit Rhône-druva. Roussanne är visserligen svårodlad, mottaglig för sjukdomar och benägen att ge alldeles för mycket frukt. Den behöver sol, vatten och gödning, men jag är inte så förtjust i viognier och jag ville definitivt inte ha marsanne, så det fick bli roussanne.”

Han gör bordeauxviner på bordeauxmaner, bourgogneviner på traditionellt bourgognesätt och han gör andra röda och vita viner så som man gör dem i Rhônedalen – men vinerna liknar inga andra. Han har lyckats skapa viner med en alldeles egen profil. Han styr med maskiningenjörens nästan maniska noggrannhet varje moment i vingårds- och källararbetet och han experimenterar hela tiden ”in search of excellence”.