Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino Nicco 2018

CapAnnaBrunello di Montalcino Nicco 2018

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

Nicco är en unik Brunello "cru" som kommer från en enda vingård som odlas på den norra sidan av Montalcino. CapAnna har valt ut just den här vingården på grund av den globala uppvärmningen. Här är klimatet svalare - något som visat sig avgörande för att kunna göra elegant Brunello i ett allt hetare···

Styckvis

795 kr

/flaskaOrd. pris 995 kr
Låda (6 st)

4 770 kr

Ord. pris 5 970 kr
Årgång

2018

Smaknotering

Stor bärig doft av bigarråer och björnbär med uppfriskande nyanser av citrus och färska medelhavsörter.   Smaken är mycket frisk och fruktig med eleganta och fräscha toner av röda och mörka bär som samsas med örtiga nyanser som ligger kvar länge i den friska och tanninrika eftersmaken. 

Drickes
2025-2035
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC
Lufta vinet
Någon timme

Så tycker experterna

Decanter
96p 96 p "dark forest cherry and leafy earth with a wondrous display"

Charismatic aromas of dark forest cherry and leafy earth with a wondrous display of enigmatic oak which enriches and enfolds beautifully and will enable long ageing.

James Suckling
95p "Refined and so pretty."

A very fine tannined Brunello with cherry, orange peel and flower aromas and flavors. Medium body. Refined and so pretty. Drinkable but better in a couple of years when the tannins soften. Try in 2026.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det är i närheten av Montosoli i den norra delen av Montalcino hittar vi en av de bästa producenterna av Brunello di Montalcino. CapAnna grundades av Giuseppe Cencioni 1957 och han var en av grundarna till Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

På den tiden fanns det bara 25 egendomar i området som var fattigt och okänt (med undantag för Biondi Santi). Men i och med grundandet av Consorziot så lade man grunden för den moderna kvalitetsrevolution som området genomgått de senaste decennierna. 

I dag drivs CapAnna av den tredje och fjärde generationen Cencioni, Patrizio och Amadeo, och man tillhör de bästa och mest respekterade i området. Vinerna får genomgående höga poäng (95-97 poäng) av världens ledande vinkritiker (Suckling, Vinous, Robertparker.com & Decanter).

Vingårdarna (totalt 20 hektar av vilket det mest är planterat med sangiovese följt av lite moscato, merlot och pinot grigio) ligger med sydöstlig exponering i den norra delen av Montalcino i Montosoli som är känt för att producera några av områdets absolut bästa och mest eleganta viner.

Hjärtat i produktionen är förstås deras Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Men man gör även en smakrik och koncentrerad "supertoscanare" under appellationen Sant'Antimo, en vanlig rosso och fyra vita viner (en vit sangiovese, en pinot grigio och två söta viner gjorda på Moscadello).

I vingården och källaren jobbar man med ett urval av de bästa druvorna, manuell skörd och en blandning av moderna och traditionella tekniker. De bästa vinerna jäser på ekfat (med överpumpning) och lagras på klassiskt vis på stora fat av slavonsk ek. Man använder inga franska barriquer. Slutresultatet är viner som i stilen har områdets koncentration men också en elegans och otroligt fin fruktighet. Det här är verkligen imponerande viner med både finess och lång lagringspotential.

https://www.capannamontalcino.com/en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du