Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
dArenberg The Derelict Vineyard Grenache 2007

dArenberg The Derelict Vineyard Grenache 2007

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 15%

Ett unikt vin av 100% Grenache från vinstockar som nått en ålder av hela 70-100 år! Vinet är väldigt komplext med eleganta mineraltoner. Lager på lager av mörk frukt av mogna körsbär och svarta vinbär i en kryddig och mättad stil som de gamla vinstockar ger. Kraft och elegans i fin harmoni! Njut t ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2007

Druvor

Grenache

Smaknotering

Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Detta australiska vin doftar BBQ (Australiens nationalgren nummer 1!) lång väg. Varför inte servera detta yppgia, sköna och uppstudsiga vin till hel grillad fläskkarré med sesam-BBQ-sås och gurksalsa? Karré är en underbar styckningsdetalj som kan varieras i oändlighet under sommarhalvåret. Att helgrilla köttet ger kötten en fin struktur som vinets ungdomlighet gillar.

Vinet

Vinet

Ett unikt vin av 100% Grenache från vinstockar som nått en ålder av hela 70-100 år! Vinet är väldigt komplext med eleganta mineraltoner. Lager på lager av mörk frukt av mogna körsbär och svarta vinbär i en kryddig och mättad stil som de gamla vinstockar ger. Kraft och elegans i fin harmoni! Njut till exempelvis kalv eller lamm med en krämig gratäng. 2012-2016

Producenten

Redan vid unga år bestämde sig Chester d´Arenberg Osborn att föra familjetraditionen som vinmakare vidare. Efter avslutade studier vid Roseworthy College och besök på vingårdar runt om i världen tog han 1984 över ansvaret på vingården som chefsvinmakare. Chester är en av vinbranschens största personligheter vilket reflekteras i hans utmärkta viner, där den gamla traditionen aldrig får överges. Fortfarande använder han sig av en Basket press oavsett färg på druvorna och en del druvor fottrampas fortfarande. Man producerar ett koppel av olika viner och man lyckas alltid att framhäva druvsortens personlighet. Deras mest berömda vin är The Dead Arm Shiraz.

Producenten

d'Arenberg är en av de historiskt sett viktigaste vinproducenterna i Australien. 1912 köpte Joseph Osborne en redan väl etablerad vingård på kullarna precis norr om McLaren Vale. Joseph's son, Frank, Byggde d'Arenberg's källare 1927. År 1943 var det dags för Frank's son, d'Arry, att börja arbeta på at d'Arenberg och 1957 buteljerades hans första berömda ”diagonal red stripe labelled wines”.

Under 60-talet hade d'Arenbergs viner nått kultstatus bland vinälskare och kritiker. Fram på 70-talet hade vinerna nått en signifikant internationellt erkännande. d'Arry's son, Chester, är fjärde generationen som tog över styret av företaget 1984. Han påbörjade genast en renovering av de 70 år gamla källarna och vingårdarna från slutet av 1800-talet. 1990 fick Chester utmärkelsen McLaren Vale Bushing King, som är ett pris som tilldelas den som tillverkar det bästa bordsvinet i McLaren Vale.

Vinmakarfilosofin på d'Arenberg är minimal behandling av druvorna samt en mycket varsam tillverkningsprocess. Till de röda vinerna, som kommer från mycket gamla rankor, används en Demoisy-avstjälkare, med stora valsar som gör det möjligt för ett stort antal druvor att passera igenom utan att skadas. Jäsningsprocessen sker i stora vaxbeklädda cementtankar. Den jästa frukten pressas genom en basket-press från 1800-talet. Standardvinerna lagras på nya och gamla franska och amerikanska ekfat i nio till 22 månader. Reserve-vinerna lagras 24 månader på ek.

http://www.darenberg.com.au/

Karta