Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Arakoon Wines Big, Fat & Gutsy 2017
Våra kunder tycker

Arakoon WinesBig, Fat & Gutsy 2017

Australien, McLaren Vale, 750 ml, 15%

Ny årgång av denna fylliga Aussie-shiraz! Big, Fat and Gatsy är en stor och koncentrerad shirazaussie för dig som vill ha extra allt i ditt vin. Det familjeägda vineriet ligger i Mclaren Vale utanför Adelaide i South Australia. Sedan 1999 har de producerat premiumviner och är idag kända för sina kra ···

Styckvis

259 kr

/flaska
Låda (12 st)

3 108 kr

Årgång

2017

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor inbjudande doft av mogna mörka bär. Smaken är fyllig med lager av mörka bär, bra balans och en förvånansvärt bra syra, och mjuka saftiga tanniner. Klassisk Shiraz med lång, fräsch och fruktdriven eftersmak.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av denna fylliga Aussie-shiraz! Big, Fat and Gatsy är en stor och koncentrerad shirazaussie för dig som vill ha extra allt i ditt vin. Det familjeägda vineriet ligger i Mclaren Vale utanför Adelaide i South Australia. Sedan 1999 har de producerat premiumviner och är idag kända för sina kraftfulla, generösa och fruktdrivna viner som alltid behåller en imponerande elegans. De jobbar med traditionell vinmakarteknik som manuell korgpress och öppna jäsfat i ek. Produktionen ligger på endast 2000 lådor per år. Passar perfekt till det grillade köttet i sann Aussie-style.

Producenten

Ray och Patrik Jones vinäventyr startade 1990 men blev ingen större succé. Det var förs 1999 som sakerna började falla på plats och kvaliteten har sedan dess stadigt ökat. Idag produceras vin i liten skala från 3,5 ha och man har sin bas i McLaren Vale. Shiraz står i fokus men här produceras även Cabernet Sauvignon, Grenache och lite Chardonnay. Vinerna är klassiska för sitt ursprung med stor kraft samt även en god portion elegans. 

http://www.arakoonwines.com.au/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du