Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kilikanoon Killermans Run Shiraz 2012

Kilikanoon Killermans Run Shiraz 2012

Australien, Clare Valley, 750 ml, 14,5%

The Killermans Run Collection kommer från Kilikanoons olika vingårdslägen och underregioner. Vinerna är både eleganta och publika och särskilt uppmärksammad är seriens Shiraz. 2012 var en varm och torr årgång med svala nätter vilket är idealiskt för att druvorna skulle uppnå full mognad med bibehåll ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Shiraz

Smaknotering

Stor, inbjudande och nyanserad doft av mörk frukt, fat, eucalyptus och lite animaliska, nästan rökiga toner. Smaken är maffig och fyllig, fullmatad med mörk frukt, sötlakrits och pepprighet. Långt, kryddigt avslut.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

JamesHalliday
94 p "Luscious black and red fruits promised by the bouquet, expertly executed oak and tannin management the icing on the cake"

"Bright crimson purple, the palate is crammed to the gills with the luscious black and red fruits promised by the bouquet, expertly executed oak and tannin management the icing on the cake. Its value for money is a reflection of the quality of the two Kilikanoon tiers of super premium wines above it."

Livets Goda
93 p "Missa inte det här!"

Fin och fruktig arom, riktigt inbjudande och gott. Fat, mörk frukt i syltigare stil (utan att vara oelegant) med animaliska toner i modern stil. Smaken bjuder på samma mörka frukt, plommon, björnbär, sidfläsk, bacon, kaffe och tobak med en härlig fräschör och pepparkryddighet. Det är stort och fläskigt med bibehållen skärpa, balans och mineralitet! Lätt avrundade tanniner tyder på att vinet inte är alldeles för ungt. Missa inte det här!

Winefinders Wine Team
91 p "Imponerande i prisklassen"

"Det här är ett exemplariskt exempel på varför australiensisk shiraz blivit så populärt: Fullpackad med både mörk och röd frukt och den där rökiga charkuteritonen som ger ett saftigt och kryddigt avslut. Bra syra och tanniner ger vinet ett stolthet som är imponerande i prisklassen. Bara att öppna flaskan och njuta!"

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

The Killermans Run Collection kommer från Kilikanoons olika vingårdslägen och underregioner. Vinerna är både eleganta och publika och särskilt uppmärksammad är seriens Shiraz. 2012 var en varm och torr årgång med svala nätter vilket är idealiskt för att druvorna skulle uppnå full mognad med bibehållen finess. Clare Valley har blivit en av de mest kända australiensiska regionerna gällande terroir, och den höga höjden ger ett lite svalare klimat vilket gynnar vinernas friskhet och lite finare tanniner. Vinet har legat sexton månader på både nya och gamla franska fat och är helt ofiltrerat.

Producenten

Kilikanoon är ett av Australiens hetaste vinhus. Man började med en serie av uppmärksammade shirazviner från olika distrikt och växtplatser. Dessa viner ligger i den något högre prisläget och man bestämde sig för att släppa ut en serie av vita viner också som är betydligt billigare men också enklare i sitt utspel. Morts Block kommer från Clare Valley som ligger strax norr om staden Adelaide och distriktet Barossa Valley i South Australia. Huset specialitet är absolut Shiraz, även om de gör lika bra Cabernet Sauvignon, Grenache och Resling. Kevin Mitchell köpte denna egendom 1997

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

http://www.kilikanoon.com.au/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du