Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds Max´s Chardonnay 2018
Våra kunder tycker

PenfoldsMax´s Chardonnay 2018

Australien, Adelaide Hills, 750 ml, 12,5%

Nu säljer vi även de sista flaskorna av den fjärde årgången av det vita hyllningsvinet till Penfolds legendariske chefsvinmakare Max Schubert (verksam 1948-1975). Det här är alltså den vita motsvarigheten till Maxs Shiras Cabernet - och här är förstås druvan Chardonnay. Maxs ständiga strävan om att ···

Styckvis

139 kr

/flaskaOrd. pris 169 kr
Låda (6 st)

834 kr

Ord. pris 1 014 kr
Årgång

2018

Smaknotering

I doften finns fruktiga och kryddiga toner av persika, nektarin och fikon med en finstämd och tilltalande nyans av fat och orientaliska kryddor.. Smaken är fyllig och frisk med fruktiga toner av gul och vit stenfrukt, citrus och exotiska frukter, mot en bakgrund av fat och härlig krämighet.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
93p 93 p "En riktigt bra chardonnay i den lägre prisklassen."

Detta chardonnayvin är en hyllning till den legendariska Max Schubert som var chefsvinmakare på Penfold´s 1948-1975. Slutlagringen på franska barriques varav 17% nya sätter en läcker och rik prägel på den citrusdominerade fruktigheten som bär visa tropiska inslag. Vinet andas med fin syra och det mineraliska basspelet ger vinet backbone liksom stram elegans och det är en riktigt bra chardonnay i den lägre prisklassen.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu säljer vi även de sista flaskorna av den fjärde årgången av det vita hyllningsvinet till Penfolds legendariske chefsvinmakare Max Schubert (verksam 1948-1975). Det här är alltså den vita motsvarigheten till Maxs Shiras Cabernet - och här är förstås druvan Chardonnay. Maxs ständiga strävan om att finna perfektion lade grunden för den ikonstatus som Penfolds viner idag har uppnått. Det här är en välbalanserad chardonnay med friska och smöriga toner. Perfekt till fisk och skaldjur.

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du