Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Achaval Ferrer Quimera 2010

Achaval FerrerQuimera 2010

Argentina, Mendoza, 750 ml, 13%

Druvorna kommer från gamla stockar i vingårdarna Medrano, La Consulta och Tupungato. Vinet lagras på ekfat (95% Taransaud FRA och 5% Canton Cooperage USA) i 14 månader och är inte filtrerat. DRUVOR 40% malbec, 22% cabernet sauvignon, 20% merlot, 14% cabernet franc och 4% petit verdot. Vinet kan dr···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av plommon, björnbär och choklad. Smaken är ganska fyllig med mjuka tanniner, mineraltoner och lång eftersmak.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineSpectator
91p 91p/100

An elegant red, displaying racy cassis, raspberry and spice notes backed by fine tannins and fresh acidity, as hints of dried flowers and spice highlight the minerally finish. Malbec, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot. Drink now through 2017.

WineAdvocate
91p 91p/100

The 2010 Quimera is a blend of Malbec and Cabernet Sauvignon alongside Petit Verdot and Merlot, raised in 40% French new oak for 14 months, the remainder one year old. It has a complex, almost “mulchy” bouquet: one that evokes undergrowth and tertiary aromas that are well-defined and cerebral. The palate is medium-bodied with fine, slightly chewy tannins surrounding a core of blackberry laced with licorice and a hint of star anise. The finish is focused and taut, bestowed with an extremely fresh citric finish. Old World meets New – with style. Drink 2014-2022. Achaval Ferrer should need no introduction to anyone with a passing interest in Argentinean wine, a paradigm of how far the country has progressed over the last decade. In 2011, founders Santiago Achaval and Manuel Ferrer sold a large percentage of shares to the SPI group that owns Stolichnaya vodka as well as shares in Tenuto d’Ornellaia and Frescobaldi, although both Ferrer and Achaval remain on the managing board. Instead of visiting the winery (which I intend to do in the future), I tasted wines past and present with Santiago in London, where I was afforded more time to plot the wine’s development in the glass. The tasting was no revelation, since I have encountered and appreciated the wines for many years. They are well-crafted, very pure and stylistically equidistant between Old World and New. My reviews will seem meaner and the scores more parsimonious than might be anticipated. It simply reflects where I see the wines in the context of such a comprehensive overview of a dynamic country – great wines for sure and very consistent, but perhaps others have stepped up their game? The older vintages have certainly held up well, although a demanding connoisseur would expect more in the way of secondary aromas and flavors to replace the lost primary ones.

Strålande bra vin att njuta till sommarens grillkvällar. Ännu en gång levererar Achaval-Ferrer!

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fläsk, kalv eller lamm samt till nötkött och vilt, gärna grillat. För recept klicka på länkarna nedan.

Producenten

Bodegas Achaval Ferrer ligger i regionen Mendoza i västra Argentina. Mendoza är Argentinas främsta vindistrikt. Denna ökenliknande platå ligger på över 1000 meters höjd, där klimatet är varmt, med torra dagar och kalla nätter. Detta temperaturområde säkerställer druvornas långa mognadsprocess, vilket sätter sin distinkta prägel på vinet i form av stor komplexitet. Achaval Ferrers vingård är en av de bästa och man strävar efter att producera enbart toppviner. De fokuserar på att göra rött vin av mycket hög kvalitet i små mängder. Deras filosofi är att vinstockarna varje år skall uttrycka sin personlighet genom vinet, alltså deras viner blir aldrig en strömlinjeformad kommersiell produkt. Vineriet grundades av fyra vänner, två argentinska och två italienska som sökte mark ihop mer än 3500 km från de andinska dalarna för att hitta den perfekta platsen där mikroklimat, jordmån och solljuset gick upp till en högre nivå. Det fann Finca Altamira, 4 tunnland med 80 år gamla Malbec-stockar med en mycket låg avkastning (mindre än ½ kg vardera per ranka). Idag äger de tre lägen på sammanlagt 49 hektar. Achaval Ferrers enolog partner Roberto Cipresso anser att Brunello de Montalcino är ett av Italiens bästa viner. Roberto Cipresso är också delägare i La Fiorita i Castelnuovo del Abate, Montalcino. Cipresso anses av pressen att vara en av de mest begåvade unga önologer nu för tiden.
http://www.achaval-ferrer.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du