Winefinders Wine Team favoriter!

Vad dricker vårt Wine Team just nu? Vilka är deras hetaste tips i Winefinders sortiment. Vi bad dem lista tre favoriter var.

Så snyggt, fylligt vitt vin med ren rund frukt och inslag av mineral och en lätt ekfatston. I tider när man endast kan drömma om att köpa bourgogne behöver man hitta ersättare.

Just nu jobbar vårt Wine Team hårdare än någonsin med att hitta nya viner till höstens och vinterns lanseringar. Men vilka är deras egna favoriter just nu? Vi bad dem lista tre kanonviner vardera. 

Peter Wallin - Key Account Manager

Andrew Murray, Andrew Murray Tous les Jours 2020, 249 kronor/flaska
Ytterst prisvärd Syrah från USA där tankarna går till en bra Châteauneuf-du-Pape. Eller som Jeb Dunnuck säger - "a smoking value"!

Château Les Grandes Murailles 2014, 549 kronor/flaska
Mogen Bordeaux från egendomen som inte längre finns. Ägs numera av mera berömda Clos Fourtet och druvorna går nu in i det vinet. Passa på att dricka lite historia.

Marques de Murrieta, Pazo Barrantes Albariño Gran Vino 2020, 599 kr/flaska
Kan vara en utmanare som världens bästa Albarino. Ägs av Marques de Murrieta som gör Castillo Ygay och bjuder på en sammansatt smak med lager på lager av drickglädje. 

Ralf Nord Produktchef/Inköp


 

Shelter Winery Spätburgunder 2020, 229 kr/flaska
Bourgogne-smak för ”nya världen pris” och dessutom från Tyskland?? Gillar du röd Bourgogne är det nästan straffbart att inte prova det här vinet. 

Chateau Pesquie Quintessence Blanc - EKO 2021, 229 kr/flaska
Bortom chardonnay, riesling och sauvignon blanc finns en underbar vinvärld. Lufta Quintessence Blanc i någon timme på karaff så lyser den världen upp i glaset!

Domaine Raspail-Ay Gigondas 2017, 349 kr/flaska
Rhône av högsta klass med mognad gör mig lycklig. Skynda innan de tar slut - det finns få flaskor kvar!

 

Magnus Olsson - Inköp/Bordeaux-general

Catena Zapata Catena Chardonnay High Mountain Vines 2020, 179 kr/flaska
Så snyggt, fylligt vitt vin med ren rund frukt och inslag av mineral och en lätt ekfatston. I tider när man endast kan drömma om att köpa bourgogne behöver man hitta ersättare.

Casa Americo Jaen 2020, 229 kr/flaska
Fler borde upptäcka viner från Portugal. Väldigt mycket vin för pengarna en ruggig höstdag när man vill ha nått med mycket smak.

Carlo Revello & Figli Barolo 2018, 395 kr/flaska
Klassisk och fantastiskt fin Barolo från Carlo Revello & Figli som fortfarande är ”prisvärd”.

Magnus Ericsson, VD


Shaw & Smith Chardonnay M3 2021, 369 kr/flaska
Servera den här blint och du tror att du är i Puligny-Montrachet. Det är sällan Nya Världen-chardonnay bjuder på den här kombinationen av fräschör och elegant frukt. Urläckert. 

Domaine La Barroche Liberty 2021, 239 kr/flaska
Snacka om vin som slår ovanför sin viktklass. Tål att jämföras med mången dyrare Châeteauneuf-du-Pape. Hatten av för Julien Barrot!

Carlo Revello & Figli Barolo Riserva Rocche dell´Annunziata 2016, 1 149 kr/flaska
Att vi har var flaskor av det här vinet är för mig en gåta. Revellos nya Riserva är allt som ett toppvin ska vara. Det här är första årgången tagen från La Morras mest berömda vingård - Rocche dell’Annunziata och det är Barolo-perfektion i vardande. Mycket begränsad produktion.

Dela!
Magnus Ericsson

Magnus Ericsson är en välmeriterad vinskribent med många år i branschen och medlem av Winefinders Wine Team. Magnus jobbade i många år som nyhetschef och vinskribent på Helsingborgs Dagblad och vinskribent för Mat & Vänner samt i bloggen Uppkorkat. Han har också suttit i styrelsen för Sveriges Vinskribenters Förening. Magnus har jobbat som Content Manager, Marknadschef och VD på Winefinder.