Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Grand Vintage 2012
Våra kunder tycker

Champagne BoizelGrand Vintage 2012

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

För Grand Vintage väljs endast de druvor som kan producera subtila viner med en lång lagringspotential. Trots hårda väderförhållanden gynnades vinstockarna 2012 ett vackert sommarsolsken som gjorde det möjligt för dem att mogna. Blandningen är gjord av 50% pinot noir, 40% chardonnay och 10 pinot me ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2012

Smaknotering

Färgen är djupt gyllengul. Doften bjuder på varma och kraftfulla men samtidigt finessrika aromer av persika och aprikos medtoner av honung och marsipan Smaken komplex, djup och silkeslen med en raffinerad textur där det doften levererade kompletteras med nyanser av brioche, akaciahonung, kryddor och nötter samt en liten bitterhet av salmiak.

Drickes
2021-2040
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Decanter
91p 91 p "Developing nicely with perhaps more to come."

Lovely elderflower, almond, apple pastry nose. Creamy mouthfeel and reasonably persistent. Developing nicely with perhaps more to come.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För Grand Vintage väljs endast de druvor som kan producera subtila viner med en lång lagringspotential. Trots hårda väderförhållanden gynnades vinstockarna 2012 ett vackert sommarsolsken som gjorde det möjligt för dem att mogna.

Blandningen är gjord av 50% pinot noir, 40% chardonnay och 10 pinot meunier. Efter buteljering så har denna årgång av Grand Vintage lagrats på sin jästfällning under 9 år för en långsam utveckling av sin fulla potential. En komplex champagne med mycket smak.

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du