Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Casa Americo Jaen 2020

Casa AmericoJaen 2020

Portugal, Lafões, 750 ml, 13,5%

Druvorna är handskördade från subregionen Serra da Estrela, denna vingård heter Vila Nova de Tazem och ligger på en höjd av 400-600 möh. Vinrankorna är över 50 år gamla och den karga jordmånen är granit. Alla druvor avstjälkas efter en noggrann druvselektering. Jäsningen skedde vid 23 grader i tempe···

Styckvis

229 kr

/flaska
Låda (12 st)

2 748 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Stor generös doft som en välkomnade öppen famn. Mörka bär, lila blommor och frukter, mjuka örter och kryddiga toner. Smaken är polerad och frisk. Plommon, hallon, klarbär och röda vinbär bildar ett härligt flow med ett blodapelsin friskt zingit avslut.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Casa Americo grundades av Americo Seabra, som hade en dröm om att producera vin på platsen där han föddes, Vila Nova de Tazém. Men vägen skulle först gå via USA dit han emigrerar 1967 tillsammans med sin fru och deras 6 barn, med önskan om att få ett bättre liv. Efter att ha skapat ett kommersiellt imperium i USA, runt 2000, återvänder han till Portugal för att uppfylla sin dröm om att producera viner i dessa bergsområden. Projektet följdes upp av deras barn som även byggde en ny källare. Casa Americo har idag över 100ha vingårdar, den äldsta är över 100 år gammal. Planterade med de ädla druvsorterna från Dãoregionen, dessa planteringar ligger i mager granitterräng och ligger mellan 500 och 600m på höjden. Subregionen där de ligger, Serra da Estrela, är en av de viktigaste terroirerna i Dão, där ädla viner produceras med en unik fräschör och elegans. Det som började för Americo Seabra med en 5 ha stor egendom är nu en uppsättning av flera egendomar på totalt 120 ha. Under dessa 10 år har företaget vuxit konsekvent, tillväxten förväntas fortsätta under de kommande åren. Ett enormt investeringsprojekt planeras för de kommande åren, i vingårdar, vinodling, infrastruktur, utrustning och sysselsättning, vilket kommer uppfylla sitt mål att utveckla och förbättra sin region. 

Ansvarig vinmakare är välkända Pedro Pereira.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du