Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Liberty 2021

Domaine La BarrocheLiberty 2021

Frankrike, Rhone, 750 ml, 15%

Liberty - vinet om symboliserar Julien Barrots och Yannick Alliauds önskan om frihet och överskridande av gränser. Här har de lagt regionens klassifikationsregler åt sidan och har istället låtit erfarenhet och kreativitet styra med druvsorter från flera olika appellationer. Druvorna har hämtats frå···

Styckvis

239 kr

/flaskaOrd. pris 299 kr
Låda (6 st)

1 434 kr

Ord. pris 1 794 kr
Smaknotering

Låt inte "Vin de France" på etiketten lura dig. Det här är ingen enkelt vin utan ett fylligt sådant med god struktur, karaktär och mjuka tanniner! Här bjuds man på elegant bäriga toner av mullbär och björnbär med inslag av viol och peppar som i den fylliga smaken bärs upp av en väl inbäddade tanniner och en pigg syrlighet som i eftersmkaen levererar en fin mineralitet.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine la Barroche buteljerade sin första årgång 2003 men familjen Barrot, som äger egendomen, flyttade till Chateauneuf-du-pape redan på 1500-talet. De har under århundraderna förvärvat vingårdar i de bästa lägena på högplatån mellan Chateauneuf-du-pape och Courthezon.

Druvorna såldes länge till de bästa negocianterna som tex Guigal och Chapoutier, ända till dess att Julien Barrot, sonen i familjen, kom tillbaka till familjeegendomen efter önologstudier i Montpellier. Julien hade då även arbetat som vinmakare i Australien samt som sommelier i norra England och han visste vilken potential som fanns i de urgamla vingårdarna och var fast besluten att göra vin i världsklass.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig, Robert Parker har bland annat kallat Domaine la Barroche för Chateauneuf-du-papes nya stjärna. "Julien Barrot är kanske den mest passionerade och maniska vinmakare jag träffat, mycket förmodligen på grund av hans ringa ålder och nyvunna förmåga. Han pratar konstant om elegansen han vill uppnå i sin Chateauneuf och om de tre vingårdslägena på vardera en hektar med över hundra år gamla grenachestockar som utgör basen i alla de tre vinerna han producerar, och som också utgör 100 procent av toppvinet Pure. Domaine La Barroche kommer utan tvivel att segla upp som en av de allra hetaste konkurenterna till tronen i Chateauneuf-du-pape."

www.domainelabarroche.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du