Filtrera & anpassa

Viner från Washington State, USA

Washington State är USAs nordligaste vindistrikt och ligger strax söder om den kanadensiska gränsen på kontinentens västkust. Nästan all vinodling i regionen finns i de östra hetare delarna - även om det finns en AVA - Puget Sound - norr och söder om ...

Läs mer om Washington State i USA
Dölj atlas

Mer om viner från Washington State


Washington State är USAs nordligaste vindistrikt och ligger strax söder om den kanadensiska gränsen på kontinentens västkust. Nästan all vinodling i regionen finns i de östra hetare delarna - även om det finns en AVA - Puget Sound - norr och söder om Seattle i det blötare och kallare klimatet nära Stilla Havet.

Regionen är en av USAs tre största vinproducenter efter Kalifornien men med ungefär lika stor produktion som New York. Mycket av vinodlingarna ligger i en regnskugga som skapas av Cascade Mountains. Utan konstbevattning hade det varit omöjligt att odla vin här och området drabbas av mycket låga temperaturer under vintrarna - ner mot minus 20-25°C. Ett klimat som mildras av de många floderna i dalarna (Walla Walla, Snake, Columbia och Yakima).

Chardonnay, riesling, pinot gris, merlot, cabernet sauvignon och syrah är de viktigaste druvsorterna i regionen och de mest kända distrikten är Columbia Valley AVA, Walla Walla AVA och Yakima Valley AVA.

Från att så sent som på 1980-talet ha varit ett område mest känt för druvjuice har Washington idag kämpat sig fram till en position som en av de mest intressanta regionerna i Nya Världen med bäriga men ändå fokuserade viner med stor personlighet. Idag finns över 400 egendomar i Washington State och allt fler har börjat ta kontroll över sina egna druvor istället för att köpa in dem från kontrakterade odlare.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du